El Periódico - Català

Netanyahu dona per acabats amb «èxit» els cinc dies de bombardejo­s a Gaza

▶ L’alto el foc pactat dissabte a la nit entre Israel i el Gihad Islàmic es manté, i posa fi a l’escalada més violenta a la zona des de l’agost del 2022

- EL PERIÓDICO

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va destacar ahir que el conflicte de cinc dies amb el Gihad Islàmic Palestí (GIP) a la Franja de Gaza –que es va acabar dissabte a la nit–, va ser «un èxit» i va resultar una «operació perfecta», i va advertir que qui intenti fer-li mal a Israel «en pagarà el preu». «Ahir a la nit, vam acabar amb èxit cinc dies de lluita contra l’organitzac­ió terrorista Gihad Islàmic», va dir Netanyahu, segons l’agència Efe, amb referència a la sagnant escalada bèl·lica en què van morir 33 persones a Gaza i dues a Israel.

«L’operació ha sigut perfecta. Amb total sorpresa i iniciativa contínua, hem apuntat a tot el lideratge del Gihad Islàmic a Gaza. Hem destruït 17 centres de comando del Gihad, hem eliminat desenes de terroriste­s, hem atacat arsenals de coets i míssils, hem eliminat unitats antitancs», va afirmar. «Qui ens faci mal o fins i tot intenti fer-nos mal, en pagarà el preu. Avui, els enemics d’Israel a Gaza i molt més enllà de Gaza saben que fins i tot si intenten amagar-se, sempre podem arribar a ells i ho farem», va advertir Netanyahu.

Aquestes declaracio­ns arriben després que s’acordés la treva dissabte a la nit, amb la mediació d’Egipte, confirmada per les dues parts a través de comunicats oficials. Aquest alto el foc va posar fi a l’escalada més violenta a la zona des de l’agost del 2022, que va deixar un total de 33 palestins morts –almenys 15 civils incloent-hi sis nens– i 147 ferits a Gaza, segons el Ministeri de Sanitat de l’enclavamen­t.

Del costat israelià, es van registrar dues víctimes fatals producte del llançament de coets des de Gaza: una àvia de 80 anys i un treballado­r palestí resident a la Franja que estava treballant a Israel. En total, 32 persones van resultar ferides a Israel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain