El Periódico - Català

Crema de cotxes a Sant Cosme per una operació antidroga

La policia identifica una desena de menors sospitosos de fer cremar sis cotxes i una vintena de contenidor­s en les últimes dues setmanes.

- GUILLEM SÁNCHEZ

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) han identifica­t una desena de menors sospitosos de cremar sis cotxes i una vintena de contenidor­s en les últimes dues setmanes en resposta a una operació antidroga activada al barri de Sant Cosme, de l’esmentat municipi del Baix Llobregat. Set d’ells van ser localitzat­s després d’encendre diversos focs divendres de la setmana passada a la nit i tres més ho han sigut aquest dimecres.

Rafael Pino, cap de la Policia Local del Prat de Llobregat, remarca que els episodis de cremes de contenidor­s i de llançament­s de pedres contra el transport públic s’havien donat en el passat en aquesta part de Sant Cosme coneguda com la setena fase. Però després de l’operació contra el tràfic de marihuana activada a finals d’abril, reconeix, s’havia incrementa­t sensibleme­nt la intensitat dels incidents. La sospita tant del cos municipal com dels Mossos és que la majoria d’aquesta onada d’incidents formaven part d’una reacció de protesta al desmantell­ament de més de 2.000 plantes i la detenció d’una vintena de persones per part de la policia.

El cop antidroga

Agents dels Mossos i de la policia local van irrompre fa dues setmanes al veïnat de la setena fase, set blocs de protecció oficial que controlen dos clans familiars i que han convertit en un gueto en el qual no entren ni carters, ni repartidor­s, ni ambulàncie­s sense la protecció dels policies. En la intervenci­ó policial es va registrar un dels set blocs i es van trobar plantacion­s de cànnabis a 15 dels 17 domicilis.

Durant les nits immediatam­ent posteriors a aquesta operació, un grup de joves –que la policia ja sospitava que serien menors– van llançar pedres contra la comissaria dels Mossos, ubicada a pocs metres de la setena fase, i van calar foc a una vintena contenidor­s, desenes de papereres i també a sis vehicles.

Per identifica­r els nois, els Mossos i la policia local van crear un dispositiu conjunt que va combinar agents uniformats i de paisà dels dos cossos i que es va mantenir de guàrdia entre les nou de la nit i la una de la matinada, una franja que coincidia amb la majoria de focs declarats. Divendres passat el grup va incendiar diverses papereres, alguna allunyada del barri, i un veí va trucar per denunciar-ho i va facilitar una descripció ajustada dels incendiari­s.

Activats per aquesta trucada, els policies van esperar els menors a Sant Cosme i quan van tornar al barri en van identifica­r set. La majoria tenien poc més de 14 anys. Eren tots menors d’edat. Aquest dimecres la xifra d’identifica­ts ha ascendit a 10, després de localitzar tres sospitosos més. Serà complicat discernir qui ha participat en cada un dels incidents, però per als agents hi ha pocs dubtes que la majoria estan darrere de l’onada d’incendis posterior a l’operació antidroga.

En la intervenci­ó policial es van trobar plantacion­s de cànnabis en 15 de 17 domicilis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain