El Periódico - Català

La Nit dels Museus torna a acollir més de 100.000 visitants

- EL PERIÓDICO

La Nit dels Museus va acollir més de 100.000 visitants en la 15a edició, celebrada dissabte a la nit en 90 equipament­s de vuit municipis de l’àrea metropolit­ana de Barcelona i amb un programa amb 121 exposicion­s i 86 activitats.

Alguns dels equipament­s que van rebre més visitants van ser el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), amb 8.093 visitants, i el Museu d’Història de Barcelona (Muhba), que en va reunir 7.215 sumant totes les seus, va informar ahir l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub).

Entre els museus més visitats també hi ha el Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona (CCCB), amb 5.104 visitants; el CosmoCaixa, amb 4.972; el Museu del FC Barcelona, amb 4.945; el Museu d’Art Contempora­ni de Barcelona (Macba), amb 4.213, i el Moco Museum, amb 4.000.

Aquest últim museu, més desconegut per als barcelonin­s, va adquirir rellevànci­a fa pocs dies per la visita de l’expresiden­t dels Estats Units, Barack Obama; la seva dona, Michelle Obama, i el matrimoni Spielberg, que van venir a la ciutat per assistir al concert de la gira mundial de Bruce Springstee­n. El Moco Museum és un museu independen­t, amb una altra seu a Amsterdam, que ofereix una àmplia gamma d’obres d’art modern, contempora­ni i de carrer.

Des de l’organitzac­ió de la Nit dels Museus també van destacar una participac­ió de públic jove més gran, en comparació amb altres anys. El volum de visitants ha sigut similar al del 2022, quan es va reprendre la iniciativa després de dos anys d’aturada per la pandèmia.

La Nit dels Museus se celebra cada any a diversos països d’Europa. La idea original va sorgir a Berlín el 1997, quan un grup de museus van decidir obrir les portes a la nit i oferir activitats. Més de 30 països de tot el món organitzen aquesta curiosa iniciativa.

 ?? Zowy Voeten ?? Un colom al balcó de la finca abandonada al Pou de la Figuera, al districte de Ciutat Vella.
Zowy Voeten Un colom al balcó de la finca abandonada al Pou de la Figuera, al districte de Ciutat Vella.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain