El Periódico - Català

«Barcelona ha de digitalitz­ar els serveis als ciutadans»

- B. G.

Fanny Magini, francesa, de 42 anys, casada i mare de tres fills viu des de fa un any a Barcelona, des d’on és la directora de l’Internatio­nal Talent Monitor, l’enquesta de Barcelona Global dedicada a conèixer i entendre més bé les necessitat­s i els reptes dels internacio­nals que han escollit Barcelona com a ciutat per viure i treballar. Aquí parla dels seus.

— ¿Per què va escollir Barcelona?

—Després d’haver viscut tant temps a Mont-real, ¡volíem trobar una ciutat amb una temperatur­a més agradable! I Barcelona ens va semblar la decisió més lògica perquè ja parlava castellà. A més, els meus avis de part de la meva mare eren de Barcelona. Desgraciad­ament van haver d’emigrar per la Guerra Civil. Escollir aquesta ciutat era una oportunita­t per acostar-me a les meves arrels, aprendre més sobre la cultura i la llengua catalana.

—¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

— Geogràfica­ment, el fet que Barcelona estigui ubicada entre el mar i la muntanya és un punt molt positiu per a mi. Pel que fa a mobilitat crec que poder desplaçar-se per la ciutat sense cotxe és un gran avantatge. Al mudar-nos, per a nosaltres era important intentar descarboni­tzar el nostre estil de vida. M’agrada que Barcelona estigui posant en pràctica el concepte de ciutat dels 15 minuts i així poder desplaçar-nos caminant, amb bicicleta o amb transport públic.

— ¿Què més li agrada de la capital catalana com a lloc per triar viure-hi?

—També em té impression­ada l’aposta per les superilles. Crec que permet a les ciutats ser més agradables per als veïns, les criatures poden aprofitar més l’espai públic i posar més arbres i plantes al centre de les ciutats permet millorar la qualitat de l’aire i combatre les illes de calor. L’accés i la qualitat dels serveis de salut també són un aspecte positiu. Estem impression­ats amb el rigor, la bona organitzac­ió i en general la puntualita­t dels serveis de salut aquí. També aprofitem la gran oferta i la riquesa cultural de la ciutat, i no puc deixar d’esmentar la gent.

— ¿Li agraden els barcelonin­s?

— Sí. Sento que aquí la gent és, en general, molt més agradable. relaxada i

—¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar? ¿Com?

— Des del meu punt de vista, és essencial la simplifica­ció i la digitalitz­ació dels serveis als ciutadans. La meva experiènci­a per treure’m el NIE va ser molt difícil, per exemple. Una altra cosa que em va sorprendre molt aquí és la quantitat impression­ant d’ampolles d’aigua que es llencen. A Mont-real hi ha molta publicitat perquè la gent no compri aigua embotellad­a i hi ha moltes incitative­s per omplir les ampolles en espais públics. Als restaurant­s, s’hi serveix aigua de l’aixeta i ¡crec que està molt bé així! Si hi ha tantes ampolles d’aigua aquí és perquè la gent creu que l’aigua no és de bona qualitat.

—¿Què espera de la Barcelona dels anys vinents? —

Espero que es prengui encara més seriosamen­t l’emergència climàtica i que posi en pràctica polítiques amb alt impacte sobre la protecció del medi ambient, la millora de la qualitat de l’aire, etc. També que es freni el creixement del preu del lloguer i la compra d’una casa. ¡Tinc ganes de veure els resultats de l’Internatio­nal Talent Monitor i veure el que pensen els altres internacio­nals que viuen aquí!

— ¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar de les ciutats on ha viscut anteriorme­nt?

— De moment em sento molt bé aquí i espero que encara tinguem més oportunita­ts de feina que ens permetien quedar-nos-hi. El que trobo a faltar més és la meva família i amics que són a Mont-real, França, Sri Lanka, l’Amèrica Llatina... Però som molt feliços de començar a tenir una vida social més interessan­t i noves amistats aquí.

 ?? Barcelona Global ?? Fanny Magini, directora de l’Internatio­nal Talent Monitor de Barcelona Global.
Barcelona Global Fanny Magini, directora de l’Internatio­nal Talent Monitor de Barcelona Global.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain