El Periódico - Català

Coronació en gran

El Barça de Xavi atropella l’Espanyol en una aparició demolidora per sumar l’11è títol en els 22 anys del seglenEls blaugranes van celebrar el títol a la gespa però una invasió de seguidors els va obligar a fugir cap al vestidor

- JOAN DOMÈNECH

Obligat a guanyar, va guanyar. L’última demostraci­ó de força necessària per coronar-se va arribar a la primera oportunita­t. Sense fallada ni tebiesa, amb la solvència expressada durant deu mesos. El Barça de Xavi conquereix la Lliga quatre anys després de l’última i escriu el punt final a un període fosc.

Res de 0-1 i amb dificultat­s, fidels la tradició d’aquest curs. Res d’això. Amb brillantor. Amb dos gols en 20 minuts i un sagnant 0-3 al descans, mitjançant una sortida devastador­a, eficaç, evitant que l’Espanyol allotgés un bri d’esperança no ja en la salvació, sinó en el partit (1-4).

El Barça va guanyar de la manera que s’espera d’un excel·lent campió, d’un equip dominador que assalta la casa del penúltim, desnonat, que se cenyeix la corona amb magnificèn­cia però que només va poder celebrar breument.

Tot just cinc minuts va durar la rotllana gegant de l’equip, fins que Araujo va advertir que els aficionats miraven de tirar a terra i feien caure la Curva Canito, la grada d’animació blanc-i-blava. Va donar el senyal d’advertènci­a i tots van fugir corrent al vestidor, amb la seguretat del club desbordada i rebent l’impacte d’objectes com cadires. La megafonia va amenaçar que la Policia faria ús de la força.

El Barça inaugura una nova era encara que es tracti d’un punt i seguit en el mandat de Xavi, que ha tornat l’esplendor a la samarreta blaugrana lluint ahir els colors de la senyera. L’any que ve vestirà una lluent samarra blanca de segon uniforme, en un dels grans canvis que s’acosten. L’altre és l’exili de Montjuïc.

La Lliga 27

Xavi recupera la tradició de guanyar la Lliga; l’11a en els 22 anys del segle. La meitat llueixen al museu. Vuit es va apuntar el Madrid, dos l’Atlètic de Madrid i dos el València. El que rebrà diumenge vinent de mans de Luis Rubiales serà el trofeu 27 de Lliga de la història. El Madrid en té 35.

Amb crits de «puta Barça» i la cançó de Shakira que molesta Piqué va rebre la grada periquita l’etern

 ?? ?? Els jugadors del Barça celebren el títol de Lliga sobre la gespa de l’RCDE Stadium, ahir a la nit.
Els jugadors del Barça celebren el títol de Lliga sobre la gespa de l’RCDE Stadium, ahir a la nit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain