El Periódico - Català

Colau ven reformes de carrers en curs com a nous eixos verds

▶ Només sis de les 20 operacions anunciades per l’equip de l’alcaldessa per al pròxim mandat són de nou encuny

- TONI SUST

No volíeu superilla, doncs dues tasses, tot i que si no hi ha cafè, pot servir un succedani. Ada Colau va prometre ahir estendre el model superilla per Barcelona durant el pròxim mandat a 20 punts més, si bé la previsió anunciada superaria el període 2023-2027: estaran acabats el 2030 en punts dels 10 districtes de la ciutat.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i l’alcaldessa i candidata a la reelecció, van esbossar un pla d’avenç com a mínim una mica qüestionab­le, pel qual la ciutat guanyarà en el pròxim mandat 20 eixos verds més, que se sumarien als 21 previstos a l’Eixample. En realitat, només sis de les operacions són de nou encuny.

Existeix controvèrs­ia sobre si els eixos verds són superilles, però com que en eleccions tot es concreta d’una altra manera i és bo simplifica­r el missatge, els Comuns han optat per tirar pel dret: a la llista de nous eixos verds estan incloses diverses obres en curs. Obres en curs que són, de tota la vida, reformes de carrers. Cert és que en aquestes és freqüent que el vehicle privat perdi terreny, però això no les converteix en superilles ni en eixos verds.

Sanz va precisar que dels 20 eixos verds, 14 ja tenen projecte o avantproje­cte, i va citar la Meridiana i la Rambla Prim. També ha al·ludit al tram de Diagonal entre passeig de Gràcia i Francesc Macià, que en realitat es veurà afectat per la connexió del tramvia. és discutible que això el convertirà en un eix verd.

La llista completa inclou la reforma de la Rambla i la de Laietana, i això sorprèn. I cita com a futures seus de suposats eixos verds el Morrot, la Rambla Prim, la Rambla Carmel, el passeig de la Zona Franca Pintor Alsamora, l’avinguda de Madrid, Via Júlia, la part alta de Balmes, el carrer de Sants i el de Creu Coberta, el carrer de Galileu, el de Sant Gervasi de Cassoles, Pi i Margall, Rambla Carmel, Hondúres, Cantàbria i Santander, la Gran Via del Poblenou, Cristóbal de Moura, Almogàvers i les rondes de Ciutat Vella. De fet, aquest dilluns s’han anunciat sis presumptes eixos verds: el del carrer de Sants, el de Via Júlia, el de Cantàbria-Santander, el de l’avinguda de Madrid, el del carrer del Pintor Alsamora i el de les rondes de Ciutat Vella. ■

Janet Sanz va precisar que dels 20 eixos verds, 14 ja tenen projecte o avantproje­cte

 ?? ?? Ada Colau, ahir en campanya al barri de Porta.
Ada Colau, ahir en campanya al barri de Porta.
 ?? ?? L’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ahir.
L’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ahir.
 ?? Blanca Blay (ACN) / Sílvia Jardí (ACN) / David Zorrakino (Europa Press) ?? El candidat per ERC, Ernest Maragall.
Blanca Blay (ACN) / Sílvia Jardí (ACN) / David Zorrakino (Europa Press) El candidat per ERC, Ernest Maragall.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain