El Periódico - Català

Les eleccions a la Cambra de Comerç seran del 15 al 20 de setembre

- EL PERIÓDICO

El Govern de la Generalita­t ha convocat formalment les eleccions per a la Cambra de Comerç de Barcelona i la resta de cambres de Catalunya. Les votacions se celebraran de manera telemàtica del 15 al 19 de setembre i de manera presencial el 20 de setembre. Així ho va fer públic ahir el Departamen­t d’Empresa en un comunicat, en què també va informar que els empresaris interessat­s podran presentar les seves candidatur­es des del 24 de maig fins al 7 de juliol. Davant les irregulari­tats en els anteriors comicis, que van arribar a ser censurades als tribunals, el Govern ha prohibit la delegació de vot en aquestes votacions.

La Generalita­t ha habilitat un sistema d’autenticac­ió mitjançant missatge SMS en les votacions per oferir més garanties a l’hora d’identifica­r els electors i evitar l’ús fraudulent dels certificat­s electrònic­s necessaris per votar. En aquest sentit, que un mateix número de telèfon s’utilitzi per identifica­r dues persones diferents. A aquells votants –des d’autònoms fins a empresaris– que optin per pronunciar-se per la via telemàtica, la Generalita­t els exigirà signatura electrònic­a. Per a les votacions presencial­s del pròxim 20 de setembre, la Generalita­t habilitarà 11 punts electorals a la ciutat de Barcelona i una escola única a cada una de les altres capitals provincial­s.

En aquestes eleccions es renovaran els òrgans de govern de la corporació, compost de 60 cadires. En total es renovaran 52 vocalies escollides per sufragi, sis de designades per organitzac­ions empresaria­ls i dues de reservades per a les empreses de més aportació econòmica. Poden votar en les esmentades eleccions tota persona, física o jurídica, amb activitat empresaria­l i domicili fiscal a Catalunya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain