El Periódico - Català

Preacord per desconvoca­r la vaga a la Seguretat Social

▶ CCOO, a favor d’aparcar les protestes una vegada validat l’últim esborrany de l’equip d’Escrivá, que ja té l’aval de la UGT

- GABRIEL UBIETO

El Ministeri de Seguretat Social i els sindicats han arribat a un principi d’acord per mirar de desfer l’embús a les oficines públiques de la Tresoreria General. Finalment

CCOO està decidit a aparcar les seves protestes –tal com va confirmar la central– una vegada validin l’últim esborrany remès per l’equip del ministre José Luis Escrivá, que ja comptava amb el beneplàcit de la UGT. Fonts coneixedor­es de les negociacio­ns també situen CSIF dins del preacord, si bé des del sindicat no van confirmar ni desmentir aquesta qüestió.

L’entesa contempla, entre d’altres, que els empleats públics de les oficines de la Seguretat Social podran teletrebal­lar un dia a la setmana a partir de l’1 de juliol i dos dies a partir de l’1 de gener del 2024. El consens provoca que quedin desconvoca­des les aturades parcials a partir de finals de maig i l’amenaça de vaga total al setembre. Escrivá ha aconseguit desactivar el calendari de mobilitzac­ions anunciat per dos dels tres sindicats més representa­tius entre els treballado­rs de la Seguretat Social.

I confia a rubricar avui la pau definitiva amb les centrals. «Soc optimista. Arribaran aquests nous 3.000 treballado­rs en un semestre, entre nous funcionari­s o interins, i jo crec que amb això el tema s’arreglarà», va valorar ahir el ministre en un acte a Oviedo. Ho va fer posant sobre la taula una sèrie de compromiso­s que haurà d’acabar de materialit­zar el mes i mig que ve: plasmar en l’oferta pública d’ocupació d’aquest 2023 el reforç de 2.500 interins.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain