El Periódico - Català

Vueling preveu recuperar aquest estiu l’activitat d’abans de la pandèmia

▶ L’aerolínia sumarà 241 rutes amb origen o destí a Espanya, de les quals 53 són noves respecte al 2019 i 22 no les oferia l’any passat

- EL PERIÓDICO

Vueling deixa enrere la pandèmia. L’aerolínia del grup IAG preveu sumar aquest estiu 241 rutes amb origen o destí a Espanya, 154 d’aquestes, a destinacio­ns internacio­nals, i recuperar «els mateixos nivells d’operativa del 2019». D’aquesta manera, la companyia ofereix 53 rutes noves respecte a l’estiu del 2019 i 22 són noves respecte al 2022. A més, nou d’aquestes connexions es comerciali­tzaran per primera vegada aquest estiu.

En la temporada d’estiu l’aerolínia opera una mitjana de 700 vols diaris en tota la seva xarxa, i d’aquests el 60% són a l’aeroport de Barcelona, on l’aerolínia és líder amb un 42% de la quota de mercat. La companyia mantindrà la capacitat del 2019 a l’estiu i el creixement anual del 9% ve donat per l’estratègia de transforma­ció vinculada a la desestacio­nalització de la seva oferta i l’increment en la utilitzaci­ó de la seva flota. Un exemple d’això són les destinacio­ns a les quals ara es pot viatjar en temporada d’hivern i també a l’estiu, com el Caire o Amman.

Al seu torn, Barcelona recupera la seva connexió amb Tolosa, amb quatre freqüèncie­s setmanals (els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges). Vueling comptarà amb 95 rutes aquest estiu des de Barcelona, 72 d’aquestes a destinacio­ns internacio­nals com Amsterdam, Roma i LondresGat­wick, i reforça freqüèncie­s a Eivissa, Palma de Mallorca, Menorca o Sevilla, entre altres.

Lideratge a Bilbao

A Bilbao, on Vueling manté el seu lideratge i un mercat en el qual transporta un de cada dos passatgers, ofereix 33 rutes, 16 de les quals internacio­nals, i concentra gran part de les noves connexions, vuit del total de les nou noves rutes, recuperant les destinacio­ns internacio­nals com Roma Fiumicino i Florència, i estrena les rutes de Brussel·les, Marràqueix, Faro, Hamburg, Praga, Zuric.

A les Balears, l’aerolínia operarà durant la temporada d’estiu 42 rutes (13 a Eivissa, 7 a Menorca i 22 a Mallorca), 18 de les quals internacio­nals amb reforços a Roma o París-Orly, entre d’altres. Pel que fa a les illes Canàries, disposarà aquest estiu de 42 rutes (6 a Fuertevent­ura, 12 a Gran Canària, 9 a Lanzarote, 2 a La Palma i 13 a Tenerife), 8 d’internacio­nals com a París-Charles de Gaulle i Londres-Gatwick. A Sevilla, amb 13 rutes i 3 d’aquestes internacio­nals, Vueling estrena la connexió SevillaBru­ssel·les amb quatre freqüèncie­s setmanals: els dilluns, dimarts, dimecres i dissabtes.

Vueling es va situar el 2022 com la segona aerolínia low cost més puntual d’Europa i va revalidar la posició el mes de febrer del 2023 amb un índex de puntualita­t del 86,3% en els seus gairebé 14.000 vols, segons el rànquing que elabora Cirium.

Barcelona recupera la connexió amb Tolosa, amb quatre connexions setmanals

La companyia es va situar el 2022 com la segona aerolínia ‘low cost’ més puntual d’Europa

 ?? Ferran Nadeu ?? Taulells de facturació de l’aerolínia Vueling a l’aeroport de Barcelona.
Ferran Nadeu Taulells de facturació de l’aerolínia Vueling a l’aeroport de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain