El Periódico - Català

«Vaig parlar amb Messi per reconduir la situació»

Després de guanyar la Lliga, Laporta va anunciar que es reforçarà l’equip en «totes les línies» i que vol renovar a Xavi. «Però estem en un pla d’austeritat», va dir.

- MARCOS LÓPEZ

Havia dormit poc, realment molt poc Joan Laporta. La nit havia sigut tan llarga per al president blaugrana, després de conquerir la Lliga en el derbi barceloní, que amb prou feines va estar tres hores amb els ulls tancats. El president va tenir una densa agenda mediàtica, de ràdio en ràdio abans d’acabar a les nou del matí al plató del programa Els Matins de TV3 on va deixar anar les claus del nou projecte esportiu del club.

Un projecte en què es contempla, i cada vegada amb més força, el retorn de Messi, en cas que LaLiga accepti el pla de viabilitat dissenyat pel club. «He parlat amb Leo per reconduir la situació», va admetre el president, per primera vegada, després de la fractura oberta l’agost del 2021 quan el va veure marxar cap al Paris SG just quan l’astre pensava a renovar pel Barça.

Laporta va parlar amb Messi per bastir els ponts de diàleg necessari després que «posés la institució al davant fins i tot del millor jugador de la història». I, ara, una vegada recuperat el diàleg («hem tingut una conversa molt carinyosa»), el president intercanvi­a missatges amb el davanter, convençut que podrà reclutar-lo. «¿Els 400 milions de l’Aràbia? Amb tot el respecte per a l’Aràbia, el Barça és el Barça i, a més, és casa seva. El Barça pot competir contra qualsevol», va dir.

Canvis a la cúpula

Xavi també participa d’aquesta idea de promoure la tornada de Messi a un club que en els mateixos dies en què celebra un títol alhora reestructu­ra la seva àrea esportiva després de la marxa de Mateu Alemany a la Premier, tot i que el president va revelar que l’executiu podrà treballar amb l’antic club (Barça) i amb el nou (Aston Villa, tot i que encara no és oficial). Deco és la persona elegida per substituir-lo. I de forma immediata perquè ha de ser qui piloti, junt amb les operacions que va deixar fetes Alemany, la reconstruc­ció de la plantilla.

«Deco podria fer el salt a la secretaria tècnica. Podria ser qui ocupi el lloc del Mateu», va revelar Laporta, que no veu cap incompatib­ilitat que l’exmigcampi­sta brasiler sigui actualment agent de jugadors. És, entre d’altres, el representa­nt

Laporta diu que vol que Deco sigui el seu nou Txiki i encara confia que Jordi Cruyff segueixi

de Raphinha. «No hi veuria cap inconvenie­nt. És una evolució pròpia perquè passen abans per agències de jugadors. Si fos el director tècnic, la deixaria. Vull que sigui una figura similar a la de Txiki» va dir en al·lusió al rol que va exercir Txiki Begiristai­n, l’únic secretari tècnic que va tenir en el seu primer mandat (2003-2010).

Sense presses amb Xavi

Laporta va avalar Deco pel seu caràcter («té l’autoritat moral i esportiva que li dona haver sigut jugador d’elit») i pel seu domini del mercat. «Ha estat a Anglaterra, coneix perfectame­nt el mercat mundial», va dir el president del Barça, que li ha demanat a Jordi

Cruyff, actual director esportiu, que segueixi en el seu càrrec encara que l’executiu brasiler arribi al capdamunt de la piràmide de l’estructura del Barça. «M’agradaria que continuï, li he dit que firmés per dos anys. Ara parlarem», va argumentar el dirigent. Jordi, exclòs de les primeres cites de Deco amb Laporta i el mateix Xavi, medita el seu futur al club.

El president, mentrestan­t, vol renovar el tècnic, però no és tan rotund com abans. «Xavi té contracte fins al 2024. El volem renovar, però estem en un pla d’austeritat i Xavi ho sap», va recalcar Laporta, apel·lant a la condició d’«home de club» perquè entengui la situació.

 ?? Enric Fontcubert­a / Efe ?? Joan Laporta, a la llotja del Camp Nou en el partit davant l’Osasuna.
Enric Fontcubert­a / Efe Joan Laporta, a la llotja del Camp Nou en el partit davant l’Osasuna.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain