El Periódico - Català

El Barça rectifica i anul·la la pujada dels abonaments de Montjuïc

El club espera aquesta setmana l’aprovació del pla de viabilitat de LaLiga malgrat la reformulac­ió d’ingressos amb la rebaixa dels carnets.

- JOAN DOMÈNECH

La directiva del Barça ha rectificat la política de preus que havia decretat amb una enorme pujada dels abonaments de Montjuïc (per sobre del 30%). La rectificac­ió és una marxa enrere al que es va anunciar el 25 d’abril, fins al punt d’anul·lar l’increment.

L’escassa demanda detectada, amb la prevenda d’una mica més de 7.000 abonaments transcorre­gut la meitat del termini de reserva (s’han reservat 27.385 seients d’un aforament total de 49.472), ha induït la junta blaugrana a replanteja­r-se l’increment per evitar la deserció dels abonaments, fet que hauria significat un fracàs. Al Camp Nou hi ha més de 83.200 seients venuts als socis.

«Les incomodita­ts que representa anar a Montjuïc han de ser recompensa­des als socis i sòcies, malgrat les inversions que s’han fet. És un reconeixem­ent a tots ells. Mereixen aquestes atencions», va explicar Joan Laporta en les entreviste­s ofertes ahir a manera de preàmbul del que anava a concretar la comissió delegada.

Compensar els guanys

Les dificultat­s d’accés (estarà prohibit el cotxe propi) represente­n un dels principals motius de renúncia dels socis, a més de l’augment dels preus. El Barça va apujar els preus per reduir la pèrdua d’ingressos que implica pujar a Montjuïc en la venda d’entrades al Camp Nou i tota la facturació que es registra un dia de partit. El primer càlcul ho xifrava en 93 milions de pèrdues, i amb l’increment de preus es rebaixaven a 55 milions.

Aquesta reducció del pressupost d’ingressos haurà de ser compensat amb guanys en una altra partida. El Barça va presentar a LaLiga un pla de viabilitat en el qual es compromet a complir el pressupost 2023-24 sense pèrdues. Aquesta projecció contempla una sèrie d’ingressos i un capítol de despeses.

La base d’aquests ingressos serà els traspassos d’alguns jugadors. Algunes operacions estan orientades ja per Mateu Alemany, i no s’executarà fins al juliol perquè computin per al pròxim exercici. Si la rebaixa dels abonaments de Montjuïc és completa, es deixaran de percebre 38 milions. El club gastarà més de 20 milions en la remodelaci­ó de les instal·lacions de l’estadi olímpic per adequar-lo a les necessitat­s i a la normativa de LaLiga.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain