El Periódico - Català

Alcaraz cau a Roma amb un desconegut

El número 1 es va acomiadar del Masters 1000 italià en tercera ronda davant l’hongarès Marozsan, 135è del món. «A vegades ni sabia què estava passant ni per què estava fallant», va admetre.

- DIONI GARCÍA

Va saltar la gran sorpresa en la tercera ronda del Masters 1000 de Roma. Carlos Alcaraz, nou número 1 del món, es va veure sorprès per l’hongarès Fabian Marozsan, 135è del món i sense gairebé experiènci­a en el circuit ATP, al Fòrum Itàlic en només dos sets (6-3 i 76). El jugador murcià va perdre la primera mànega i en la segona, en la mort sobtada, va tenir un 4-1 d’avantatge per acabar patint una derrota inesperada abans d’afrontar Roland Garros.

«He comès molts errors. Juan Carlos (Ferrero, el seu entrenador) m’ha dit que em posés més en els intercanvi­s i per més que ho intentava hi havia vegades que ni sabia el que estava passant ni per què estava fallant», va dir Alcaraz.

Marozsan, un jugador que amb prou feines ha sortit del circuit Challenger i que disputa per primera vegada un quadro final d’un Masters 1000, va aconseguir que es canviessin els papers. Alcaraz va semblar per molts moments l’aspirant que intentava enderrocar un jugador consagrat, que li va fer el partit molt incòmode al murcià i el va combatre amb mestria amb un dels seus millors cops: les deixades.

«Em va sorprendre molt», va dir Alcaraz en to elogiós sobre el seu rival. «El seu nivell era molt, molt alt. Estic segur que trencarà el Top 100 aviat. Si juga a aquest nivell, sorprendrà a més d’un», va afegir. «Mai ho hauria somiat.

Guanyar el número u, el millor del món ara mateix, és increïble», va remarcar Marozsan.

S’esperava l’Alcaraz de les remuntades després del 3-1 del primer set. Però ahir no va ser així. Al contrari. Va cedir la primera mànega per 6-3 en 32 minuts.

A la segona mànega es va veure un Alcaraz més entonat, traient orgull. Va començar servint i en el cinquè joc va salvar tres boles de break, i el setè l’hongarès va aconseguir posar-se al davant amb una ruptura (4-3). La reacció del murcià no es va fer esperar.

Mort sobtada

Semblava que alguna cosa havia canviat. Li va tornar el trencament en el següent joc, el vuitè de la segona mànega (4-4), l’hongarès va acusar la pressió, però els dos jugadors van mantenir el seu servei per arribar a la mort sobtada.

Quan es va situar amb un 4-1, gairebé ningú apostava per la remuntada de Marozsan, però l’hongarès, amb desimboltu­ra i sense que li pesés la pressió, va donar la volta a la situació per anotarse una victòria increïble que deixa Alcaraz fora del torneig, encara que amb el número 1 a la butxaca i més temps per descansar amb la vista posada a Roland Garros. «Realment necessito uns dies per fer un reset a la meva ment per estar fresc per a París», va indicar.

Ara falta saber amb quin avantatge arribarà sobre Novak Djokovic a París, ja que el serbi continua endavant. En el pitjor dels casos, que el serbi torni a guanyar a Roma, la distància serà exigua, de només cinc punts entre tots dos.

 ?? Tiziana Fabi / AFP ?? Alcaraz, afligit, ahir a Roma.
Tiziana Fabi / AFP Alcaraz, afligit, ahir a Roma.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain