El Periódico - Català

El Giro ‘comença’ de nou ple d’incertesa i amb tres ciclistes en 5 segons

Geraint Thomas sortirà avui amb la ‘maglia rosa’ després de la retirada de Remco Evenepoel, contagiat de covid.

- SERGI LÓPEZ-EGEA

El Giro va passar en una nit de ser la carrera disposada per a una victòria de Remco Evenepoel a convertir-se en una prova carregada d’incertesa, amb certa tristesa i sense que quedi clar que Primoz Roglic, alliberat de la càrrega del seu rival flamenc, sigui ara el candidat número u al triomf a Roma. La prova es va quedar tan òrfena com colpejada mediàticam­ent per l’abandoname­nt del seu principal favorit, contagiat de covid.

N’hi ha hagut prou amb un cap de setmana perquè cobrin força els noms de dos corredors ressuscita­ts i companys a l’Ineos: Geraint Thomas i Tao Geoghegan Hart. El primer sortirà avui –ahir, la prova va descansar– amb la maglia rosa com a nou líder de la ronda italiana. El segon, Tao, havia desaparegu­t en el combat de la competició durant dues temporades després de guanyar el Giro 2020 sense figurar en cap pronòstic. Llavors La Gazzetta dello Sport, diari organitzad­or, va escriure després de la seva victòria que els lectors els haurien pres com uns bojos si al principi de la carrera posen el seu nom com a candidat al triomf.

Thomas, que complirà 37 anys el penúltim dia del Giro, la jornada de la cronoescal­ada final, va guanyar el Tour del 2018 i va quedar tercer l’any passat a París, tot i que no va entrar mai en la baralla entre Jonas Vingegaard i Tadej Pogacar pel jersei groc. Disposen de l’equip més fort, tot i que també han perdut Filippo Ganna, a qui van retirar per coronaviru­s.

Precisamen­t la covid sembla ser ara l’amenaça més gran per als tres principals candidats a la victòria final (Thomas, Roglic i Geoghegan Hart, per ordre de la general), tot i que no hi ha cap norma de la Unió Ciclista Internacio­nal, ni de la direcció del Giro, que obligui a retirar un ciclista contagiat. És més, el ciclisme sembla l’única pràctica, fins i tot més enllà de l’àmbit esportiu, que recorda que encara existeix una malaltia que afortunada­ment ja no és considerad­a pandèmia i molts es pregunten si el Soudal no es va precipitar al retirar Evenepoel quan disposaven d’una jornada de descans per veure la seva evolució i fins i tot tres etapes que el corredor podia haver superat, malgrat no estar gaire fi, anant a roda abans de l’assalt a Crans Montana programat per divendres.

Roglic i el seu escalador Kuss

I tot això mentre Roglic no ha dit la seva última paraula, una amenaça per a Thomas i Tao, perquè és més ràpid que ells i perquè amb dos segons de desavantat­ge sobre el ciclista gal·lès i tres de favorables amb el corredor anglès pot aprofitar les bonificaci­ons per arrabassar la maglia rosa a Thomas o mirar d’esgarrapar temps a

Geoghegan Hart. A més, Roglic disposa de la gran ajuda del nordameric­à Sepp Kuss, a qui manté a la recambra, per quan el necessiti a la muntanya.

El Giro comença avui com una carrera de dues setmanes, amb tres corredors per a un mallot rosa amb prou feines distanciat­s per cinc segons i amb l’al·licient de descobrir la tàctica de l’Ineos per posar-se d’acord com en l’ofensiva per tombar Roglic, l’enemic en comú.

Ara arriben tres etapes tranquil·les abans de la pujada divendres a Crans Montana, a Suïssa

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain