El Periódico - Català

Vuit detinguts per agredir un nebot net de Brigitte Macron

- ENRIC BONET

Un grup de manifestan­ts va agredir dilluns a la nit Jean-Baptiste Trogneux, de 30 anys i nebot net de Brigitte Macron. La dona del president francès Emmanuel Macron va denunciar ahir a la tarda «la covardia, l’estupidesa i la violència» dels que van agredir el seu familiar. La policia francesa va detenir vuit persones acusades d’haver insultat i colpejat el responsabl­e de la xocolateri­a Trogneux, un conegut comerç del centre d’Amiens i propietat de la família de Brigitte Macron, de 70 anys.

Els fets van passar en aquesta localitat del nord de França, d’on procedeixe­n Emmanuel i Brigitte Macron. Manifestan­ts oposats a la impopular reforma de les pensions i al president francès van organitzar una cassolada a la mateixa hora en què es retransmet­ia a la cadena de televisió TF1 una entrevista amb el dirigent centrista. Després de la protesta, un grup reduït d’aquests manifestan­ts es va dirigir davant de la botiga dels Trogneux. Van llançar contenidor­s d’escombrari­es i altres objectes contra les vitrines del comerç, sense provocar danys materials.

Jean-Baptiste Trogneux va baixar llavors del seu pis, que és a la part superior de la botiga, i es va produir l’enfrontame­nt amb els manifestan­ts. «JeanBaptis­te va tenir el coratge d’enfrontar-se a la covardia, l’estupidesa i la violència d’un grup que deixo la Justícia que el qualifiqui», va assegurar Brigitte en un comunicat

Segons el pare de l’agredit, set homes i una dona li van pegar al cap, els braços i les cames. També van insultar el «president, la seva dona i la nostra família». Després dels fets, Jean-Baptiste Trogneux no va necessitar atenció mèdica, tot i que ahir estava «en observació».

El conjunt de la classe política, tant la coalició de partits que donen suport al president com les oposicions d’esquerra, dreta i ultradreta, va denunciar els fets. «És un acte covard», va remarcar el diputat Alexis Corbière, membre de la França Insubmisa.

«Els seus sufragis aniran per al president actual gairebé amb tota seguretat», diu un analista L’exacadèmic defensa la mà dura contra el poble kurd i és contrari a la immigració

 ?? Yves Herman / Reuters ?? Sinan Ogan, candidat d’extrema dreta a les presidenci­als turques, dilluns passat.
Yves Herman / Reuters Sinan Ogan, candidat d’extrema dreta a les presidenci­als turques, dilluns passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain