El Periódico - Català

El Madrid, al seu jardí anglès

L’equip blanc suma 10 partits consecutiu­s sotmetent en les eliminatòr­ies europees clubs de la Premier League. Però el conjunt d’Ancelotti no ha guanyat mai en les seves quatre visites als ‘sky blues’. Dos empats i dues derrotes (les últimes) formen aquest

- FERMÍN DE LA CALLE

El dimecres 6 d’abril del 2022 Carlo Ancelotti es va despertar a Madrid. Feia una setmana que estava contagiat de covid i el seu equip, el Reial Madrid, afrontava a Londres un dels partits més complicats de la temporada davant el llavors vigent campió d’Europa, el Chelsea. En un desesperat intent final l’entrenador italià es va fer un últim test en què es decidia si estaria o no a Stamford Bridge. Negatiu. Carletto va agafar un vol privat que li va permetre dinar amb els seus jugadors, que van celebrar efusivamen­t la seva arribada a Londres.

Aquella tarda, va fer una xerrada als seus jugadors en què va advertir que havia «estat bé eliminar el PSG» de Messi, Neymar i Mbappé, però que «ara començava el més difícil». Aquell dia Ancelotti va estrenar una novetat tàctica que li va acabar donant grans èxits i que va confirmar un onze que el madridisme es va aprendre de memòria. Va posar Valverde de quart centrecamp­ista per ajudar a subjectar el migcamp Kroos, Modric i Casemiro i ja no va tornar a moure aquest onze en la Champions. I va ser en aquella nit plujosa del 6 d’abril que Benzema va començar a guanyar la Pilota d’Or. Tres gols del francès semblaven segellar el bitllet per a les semifinals. Greu error.

La final del 1981

En la tornada els londinencs de Tuchel no només no es van rendir, van arribar a posar-se 0-3 al Bernabéu, cosa que suposava l’eliminació dels blancs. Quedava un quart d’hora quan Werner va marcar el tercer gol visitant, abans ho havien fet Mount i Rudiger. Carletto va recórrer a Rodrygo i el brasiler va rescatar per primera vegada els blancs amb un gol en el minut 80 que va portar el partit a la pròrroga, on va aparèixer Benzema per certificar, ara sí, el passi a semifinals, on esperava el Manchester City.

El City no perd a casa a Europa des del setembre del 2018 quan va caure davant el Lió

Després d’anys sense enfrontar-se a rivals anglesos, els quals tradiciona­lment se li havien entravessa­t com en aquella final davant el Liverpool del 1981, amb el gol d’Alan Kennedy, ara el potencial de la Premier feia que els seus clubs s’amuntegues­sin en les rondes finals de la Champions, on el Madrid se sent com a casa. Superat

el Chelsea va tocar el Manchester City, en l’exercici més gran de resiliènci­a futbolísti­ca que es recorda en la història d’aquesta competició. I en la final li va tocar un Liverpool que arribava resignat després del miraculós passi dels d’Ancelotti. Un solitari gol de Vinicius va venjar la derrota del 81 i va convertir el 28

?? Peter Powell / Efe ?? Els jugadors del Madrid, amb Militão al centre, s’entrenen al camp del City, ahir a Manchester.
Peter Powell / Efe Els jugadors del Madrid, amb Militão al centre, s’entrenen al camp del City, ahir a Manchester.