El Periódico - Català

Un jutjat de Melilla investiga la compra del vot per correu

▶ Els pagaments que s’ofereixen serien d’entre 50 i 200 euros ▶ La Junta Electoral demana blindar l’entrega de paperetes als carters

- T. CALLEJA / C. GALLARDO J. J. FERNÁNDEZ

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Melilla investiga, sota secret de sumari, un presumpte frau electoral en el vot per correu a la Ciutat Autònoma, després que es coneguessi­n els assalts a empleats de Correus portadors de la documentac­ió electoral. Segons confirmen a aquest diari, fonts de la investigac­ió els pagaments que s’ofereixen als electors serien d’entre 50 i 200 euros.

La policia ha posat en coneixemen­t de la jutge Carmen María Perles el contingut de les diligèncie­s d’investigac­ió que havia obert, en què s’apunta a l’actuació presumptam­ent irregular de 32 persones. De moment, la trama pretendria afavorir dues diferents formacions polítiques, segons les mateixes fonts.

La Delegació del Govern ha adoptat mesures com posar vigilància policial a l’oficina de Correus de Melilla i dotar de protecció policial «cadascun dels carters» encarregat­s de l’entrega de la documentac­ió electoral. Les prevencion­s semblen estar causant efecte, ja que fonts de la investigac­ió afirmen que el dispositiu policial sembla haver provocat que ja no s’estan atrevint a dipositar els vots comprats. Altres prevencion­s passen per impedir que els vots sostrets poguessin ser utilitzats, així com facilitar nova documentac­ió electoral a aquests electors.

Tres assalts en una setmana

Les alarmes van saltar fa una setmana, quan tres carters a la mateixa franja horària però en diferents punts de la ciutat van ser assaltats i se’ls va sostreure documentac­ió electoral, un incident que va tornar a repetir-se dos dies després. A partir d’aquell moment és quan es va decidir que cada carter de forma individual estigués acompanyat per policia nacional, local o guàrdia civil per procedir a la recollida i entrega de documentac­ió electoral.

D’altra banda, la Junta rebutja de moment suspendre el procés

 ?? Paqui Sánchez / Efe ?? Vigilància policial davant l’oficina de Correus de Melilla.
Paqui Sánchez / Efe Vigilància policial davant l’oficina de Correus de Melilla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain