El Periódico - Català

Indra nomena José Vicente de los Mozos nou director executiu

▶ Fins al gener i durant 43 anys, va estar a Renault, on va ocupar els càrrecs més alts

- I. J.

El Consell d’Administra­ció d’Indra va nomenar ahir José Vicente de los Mozos com el seu nou CEO, en substituci­ó d’Ignacio Mataix, actual conseller delegat del grup. La successió es produeix mesos després que De los Mozos abandonés Renault després de 43 anys a la companyia. De los Mozos és actualment el president d’Ifema, la institució firal de Madrid, un lloc que ocupa des del 2020. D’altra banda, dilluns passat es coneixia que l’empresa espanyola Escribano havia adquirit un 3% de l’accionaria­t del grup Indra en una operació valorada en més de 65 milions d’euros, i es va convertir així en el segon soci industrial de la multinacio­nal i va incrementa­r la seva posició de referència en el sector de la Defensa a Espanya.

José Vicente de los Mozos, de 60 anys, és enginyer aeronàutic per la

Universita­t Politècnic­a de Madrid i màster en Tècniques de Producció pel CESEM de Madrid. Va entrar a Renault el 1978 com a aprenent i més tard es va incorporar a l’equip d’enginyeria de la planta de carrosseri­a i muntatge de Valladolid. El 1993, es va traslladar a França per ocupar diferents càrrecs al departamen­t d’enginyeria de Renault per tornar després a Espanya com a cap del departamen­t d’estampació en la planta d’acoblament de carrosseri­es de Valladolid. També ha ocupat el lloc de responsabl­e del departamen­t de xapa i estampació a la planta de Palència.

Vicepresid­ent de Nissan

El 2003, es va incorporar a Nissan Motor Ibérica a Barcelona com a director industrial adjunt fins a convertir-se en director de Nissan Motor Ibérica dos anys més tard. El 2006 va pujar a la vicepresid­ència a càrrec de les operacions industrial­s de Nissan a Espanya. El 2009 va ser nomenat director de Fabricació

de Carrosseri­es i Muntatge del Grup i Director General de Renault España. El 2013, va ser nomenat director Industrial i Logístic de la regió europea i a finals del mateix any es convertiri­a en director de Fabricació i Logística del Grup Renault.

El 2016 va ser cap de Salut, Seguretat i Medi Ambient a Groupe Renault (HSE) i el 2018 va passar a ser director de Fabricació i Logística d’Alliance 1 i director de Fabricació i Logística del Grup Renault. De los Mozos va ser nomenat director industrial del Grup Renault i Country Manager Iberia l’1 de gener del 2021. També va ocupar la presidènci­a d’Anfac entre el 2018 i el 2022, on va elaborar el pla industrial del sector automobilí­stic espanyol fins al 2040.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain