El Periódico - Català

S'HAN PREPARAT TALLERS FAMILIARS ON APRENDRE A DECORAR AMB TÈCNIQUES ARTÍSTIQUE­S DEL MODERNISME

-

La Dreta de l'Eixample llueix les seves millors gales per transporta­r-nos fins a l'esplendor artística i cultural de finals del segle XIX i principis del XX amb la seva Fira Modernista. Ballar un vals, disfressar-se d'època, aprendre la tècnica del trencadís o contemplar la desfilada de cotxes d'època són algunes de les propostes d'aquesta fira que se celebra des d'aquest divendres 19 fins al diumenge 21 de maig al carrer del Bruc, entre Diagonal i Consell de Cent. Coincideix també amb la festa major de la Dreta de l'Eixample, que se celebra durant el mateix cap de setmana.

Entre les novetats que planteja la Fira Modernista de Barcelona destaca l'edició d'un àlbum de cromos dedicat a l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, coincidint amb la commemorac­ió del centenari de la seva mort, que es repartirà de forma gratuïta a la fira. També destaca l'espectacle de dansa i de teatre físic i l'exposició del Genoveva, un vehicle de principis del segle XX.

A més a més de les parades moderniste­s, les desfilades d'època i la Rua de Cotxes Antics, s'han preparat tallers on aprendre a decorar amb tècniques artístique­s del Modernisme i s'habilitarà una ludoteca amb activitats al llarg dels tres dies de fira.

A més a més de visites guiades d'interès cultural per conèixer el Conservato­ri Municipal de Música o el Palau Montaner, seu de la

Delegació del Govern a Catalunya, hi haurà un gran escenari amb una programaci­ó constant amb música en viu, DJ i exhibicion­s. El programa complet es pot consultar a www.firamodern­istadebarc­elona.cat.

El programa de Festa Major inclou mostres de teatre, cine, balls i concerts, tallers infantils i competicio­ns esportives, a més de la tradiciona­l cercavila i ball de gegants. El programa es pot consultar a www.barcelona.cat/eixample.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain