El Periódico - Català

ARGENTINS I MODERNS

El bar de Buenos Aires Florería Atlántico (18è millor del món) i el seu restaurant Brasero Atlántico desembarqu­en a Barcelona amb els seus còctels i plats desbordant­s de personalit­at.

- FERRAN IMEDIO

Barcelona és un pol d’atracció gastronòmi­ca planetari, però també un destí desitjat per als amants dels bons glops. Allà hi ha la llista de 50 Best World Bars del 2023 per corroborar-ho, amb Paradiso com a número u, Sips, tercer, i Two Schmucks, setè. Des d’ara se suma a l’oferta líquida (i sòlida) de la ciutat Florería Atlántico, el bar de Buenos Aires que és 18è en la classifica­ció mundial; ocupa el soterrani del restaurant Brasero l’Atlántico, que també forma part del projecte barceloní (avinguda del Marquès de l’Argentera, 19) que han posat en marxa tres cracs argentins.

Són els bartenders Tato Giovannoni (elegit el 2020 pels seus col·legues com el millor del món) i Diego Cabrera (Salmón Guru, 15è millor bar del món), i l’expert en hospitalit­y Alex Resnik. Gent amb sobrada experiènci­a per proposar aquest dos en un, aquest a dalt i a baix, aquest puja i baixa: un «restaurant amb bar» a dalt (Brasero Atlántico) i una «cocteleria amb restaurant» a baix (Florería Atlántico). A peu de carrer, entre llums càlids i ambient industrial, el que ells denominen «foc i muntanya»: destaquen les especialit­ats i els talls de carn argentins a la graella (la llengua de be escabetxat, el menut de cor) que es poden maridar amb vins de tot l’arc mediterran­i; a la cova, al so de la música d’un dj i en una atmosfera recollida, mar i aigua (les empanades de centolla i gambeta, la ventresca de bonítol confitada amb pèsols del Maresme...) que es combinen amb còctels representa­tius de països del nostre entorn i clàssics del Florería Atlántico de Buenos

Aires. Tot això, amb una personalit­at desbordant, una cosa cada vegada més difícil de veure en aquest costat de l’oceà.

 ?? Judit Murphy Burgos ?? La sardina fumada i confitada de Brasero Atlántico.
Judit Murphy Burgos La sardina fumada i confitada de Brasero Atlántico.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain