El Periódico - Català

Excessos descontrol­ats

‘Fast and furious X’ ★★★

- Quim Casas és crític de cine

Que la saga de destruccio­ns massives d’automòbils inaugurada el 2001 amb A todo gas s’assembla cada vegada més a la d’una altra franquícia d’èxit, la de Missió: Impossible, és una evidència. Els protagonis­tes ja no són només experts conductors d’utilitaris, cotxes de carreres, camions, furgonetes i qualsevol vehicle amb volant, fre i embragatge. La gran família capitaneja­da per l’impagable Dominic Toretto (Vin Diesel) treballa per a una agència governamen­tal secreta i vetlla, a la seva manera, pels interessos de la pàtria. Són agents secrets i asos del volant. I com en l’última i encara inèdita entrega de Missió: Impossible, aquest 10è capítol de Fast and furious es divideix en dues parts, amb un continuarà en la seqüència final que ens deixa expectants quant al destí de l’impassible Diesel –cada vegada més màscara de si mateix–, el fill, els amics i la quantitat de nebots i oncles escampats en aquesta autèntica odissea familiar.

No sé quantes vegades es diu al film que la família és el més important. Entre frase i frase, això sí, els cotxes fan delirants acrobàcies pels carrers de Roma perseguint una bomba rodadora, rivalitzen

Louis Leterrier (Estrena: 19/5/2023) en velocitat amb helicòpter­s que arrossegue­n des dels aires mitjançant cables d’acer i fins i tot descendeix­en per una presa hidràulica en flames. Hi surten totes i tots els esperats (Diesel, Michelle Rodríguez, Charlize Theron, Jason Statham, Helen Mirren, Jordan Brewster, John Cena) i s’enfronten a un dolent histriònic que sembla imitar el Joker de Batman, representa­t per un Jason Momoa passat de voltes. Pur deliri, excés descontrol­at.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain