El Periódico - Català

Un clàssic carregat de tensió

Blaugranes i madridiste­s s’enfronten a Kaunas per un lloc a la final en un partit marcat per les baixes blanques. «Cal donar oportunita­ts, tant de bo aquesta vegada ens surtin les coses», valora Jasikevici­us. «Ara només volem disfrutar del moment», diu Ch

- LUIS MENDIOLA Sasha Vezenkov Saras Jasikevici­us Nikola Mirotic Georgios Bartzokas Sasa Obradovic Mike James Water Tavares

El clàssic del bàsquet espanyol marcarà el moment més important del bàsquet europeu aquesta temporada: la Final Four de l’Eurolliga. El Barça i el Madrid s’enfrontara­n avui a Kaunas (Lituània) per un lloc a la final europea (20.00 hores, DAZN) en un pols marcat per la pressió sempre inherent als dos clubs. A més a més d’una excepciona­l conquesta, aixecar el trofeu de campió seria una vàlvula d’escapament immillorab­le per a dos clubs espanyols instal·lats sempre en la crítica i la necessitat de bones notícies.

El Barça s’enfronta a Kaunas, la ciutat natal del seu entrenador, Sarunas Jasikevici­us, la seva tercera Final Four consecutiv­a, en un excel·lent moment de joc i també anímic. Al seu costat, tindrà la majoria de l’afició local, entregada als blaugranes per la seva presència i la de Jokubaitis. Però ho fa amb la necessitat de validar, d’una banda, el projecte del lituà, que acaba contracte al juny i que es va quedar a les portes a Colònia-2021 i a Belgrad-2022. I, per una altra, amb l’espasa de Dàmocles de les retallades econòmique­s que viuran les seccions i que podrien impactar més en les nòmines del bàsquet si no arriben els resultats.

«Per a mi el més important en aquestes situacions és picar a la porta», va valorar Jasikevici­us. «Hem estat aquests tres últims anys al torneig. El més important és donar-te una oportunita­t, estar junts i tant de bo, per una vegada, ens surtin bé les coses al final».

El Barça ha aconseguit, al final, el que semblava impossible

El pivot madridista Walter Tavares és un jugador diferencia­l. Però les baixes de Yabusele, Poirier i Deck el deixaran molt sol en la lluita amb Vesely, Sanli i Nnaji, que saben com desactivar-lo. 1997 2012 2013 2003 · Base · 2,06 m · 28 anys 2010

MAIG · Aler pivot · 2,08 m · 32 anys

Divendres

Sense Yabusele i Deck, Mateo haurà d’improvisar i delegar en Hezonja o el jove NDiaye l’aparellame­nt de Mirotic, l’estrella blaugrana que arriba a la Final Four amb frescor i màxima ambició. 17.00 h 20.00 h

DAZN · Base · 1,85 m · 33 anys 1964 1965 1967 1968 1974 1978 1980 1995 2015 2018 · Pivot · 2,20 m · 31 anys

La versatilit­at i el físic estan de part de Satoransky, Jokubaitis i Laprovitto­la en el duel davant Williams-Goss i Sergio Rodríguez, tot i que tots arriben en un bon moment a Kaunas. durant bona part de la temporada: encaixar totes les peces i que l’equip rendeixi a un alt nivell als dos costats del camp. «La química ha sigut espectacul­ar durant aquesta temporada. Per això ens podem sentir amb confiança de tenir aquest grup i ara cal demostrar-ho a la pista», va afegir Satoransky.

Un escenari també carregat de tensió viurà el Madrid de Chus Mateo, qüestionat des del principi de temporada. La classifica­ció al play-off davant el Partizan li ha donat nova vida. De forma col·lateral, l’eliminació del Madrid a la Champions, afegeix un plus de pressió al bàsquet per estroncar la imatge del club.

PRIMERA SEMIFINAL

SEGONA SEMIFINAL

El pols amb Tavares

El lideratge de Mirotic

El duel de bases

DAZN

Mantenir la calma

«L’esperit de l’equip és el que ens ha portat aquí. El que ens va fer no reaccionar davant el Partizan. Aquesta mentalitat és des de fa molt temps al club», va afirmar Mateo. «Hi haurà moments de pressió, nervis, però haurem d’intentar estar calmats i jugar com qualsevol altre partit», va explicar Jasikevici­us.

L’altra semifinal enfrontarà l’Olympiakos, el millor de la fase regular, amb la ventafocs Mònaco, en la seva primera aparició en una Final Four. El conjunt grec, que compta a les seves files amb el millor entrenador de l’any, Giorgios Bartzokas, i el nou MVP de la competició, Sasha Vezenkov, no obstant, no es fia dels de Mònaco, que van guanyar en la fase regular a El Pireo (76-81) i al Principat (6460). El Mònaco, a més, compta a les seves files amb una estrella com Mike James, capaç de determinar un partit, i que avisa: «Quan arribes a una Final Four ja no es pot parlar de favorits».

 ?? ENTRENADOR L’ESTRELLA ASSISTÈNCI­ES EUROLLIGUE­S ENTRENADOR L’ESTRELLA PUNTS REBOTS ASSISTÈNCI­ES ?? Divendres
ENTRENADOR L’ESTRELLA ASSISTÈNCI­ES EUROLLIGUE­S ENTRENADOR L’ESTRELLA PUNTS REBOTS ASSISTÈNCI­ES Divendres
 ?? ENTRENADOR L’ESTRELLA PUNTS REBOTS ASSISTÈNCI­ES ??
ENTRENADOR L’ESTRELLA PUNTS REBOTS ASSISTÈNCI­ES
 ?? ??
 ?? L’ESTRELLA ??
L’ESTRELLA
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain