El Periódico - Català

El Sevilla remunta la Juventus i passa a la final

L’equip sevillà passa a la pròrroga i lluitarà per l’Europa League, el seu títol fetitxe (sis edicions guanyades), davant la Roma de José Mourinho.

- JOAN DOMÈNECH

Un parell de minuts va trigar Dusan Vlaovic des que va entrar al camp per avançar la Juventus. Una mica més va necessitar Suso per tornar a equilibrar el marcador. I després va certificar el remuntador Eric Lamela, un altre suplent. Els dos entrenador­s haurien pogut presumir de l’encert de les seves substituci­ons sinó fos perquè el més important era el que hi havia en joc: la final de l’Europa League.

La disputarà el Sevilla, corroboran­t l’especial relació que té amb la segona competició europea: sis edicions conqueride­s en els últims 17 anys. La classifica­ció va ser patida, com es podia suposar, davant un equip italià, i tractant-se de la Juventus, un gran, amb l’1-1 de l’anada. És a dir, sense res decidit, amb una pròrroga afegida i cinc minuts finals agònics després de l’expulsió d’Acuña.

Amb el rentat de cap aportat per José Luis Mendilibar quan el Sevilla només aspirava a evitar el descens, l’equip sevillà somia amb un nou títol al qual consagrarà tota la seva atenció, garantida la salvació. Allà, al Puskas Arena de Budapest

SEVILLA:

JUVENTUS:

GOLS: 0-1 (m. 65), Vlaovic; 1-1 (m. 71), Suso; 2-1 (m. 95), Lamela.

ÀRBITRE: Danny Makkelie (neerlandès). TARGETES: Kean, Acuña (2), Danilo, Paredes i Suso. (Hongria), el 31 de maig, s’enfrontarà amb la Roma de José Mourinho, que va aguantar (0-0) al camp del Bayer Leverkusen del seu estimat Xabi Alonso l’1-0 d’Itàlia.

L’estira-i-arronsa del primer temps, que podia haver decantat ja el duel cap a qualsevol dels dos costats, va acabar amb un clar penal de Guardado a Óliver no xiulat, inconcebib­le amb un àrbitre assegut davant una pantalla de televisió. El mateix àrbitre de VAR, el neerlandès Pol van Boekel, que no va voler avisar el mateix àrbitre Danny Makkelie del penal de Davies a Dembélé en el Bayern-Barça va escriure un altre capítol per fomentar els dubtes sobre el sistema.

Excel·lents porters

Abans i després, durant les dues hores, es van produir moltes coses que van retirar el focus de l’àrbitre. Van quedar gravades excellents intervenci­ons dels porters i un parell d’osques als pals.

El frenètic ritme, amb moltes transicion­s, amb un futbol directe i basat en centrades a l’àrea, una de les caracterís­tiques que ha transporta­t Mendilibar de nord a sud d’Espanya, no va cessar en cap moment. En l’enèsim centre, no pas l’últim, Lamela va rematar amb força de cap entrant des de darrere.

No va tenir temps d’especular la Juventus amb el gol. Cinc minuts li havia durat aquell preciós avantatge, sense saber gestionar-la per una absurda pèrdua a prop de la seva àrea. Tan desassenya­da com la del Sevilla en el 0-1, nascuda en una sacada de banda favorable. Sí que va saber aguantar el Sevilla la pròrroga que el va ficar a la final tres anys després de l’última.

?? Tobias Schwarz /AFP ?? Eliud Kipchoge.