El Periódico - Català

El Barça segella per la via ràpida el bitllet per a la ‘final four’ de Colònia (36-31)

Els blaugranes, vigents campions de la competició, es classifiqu­en amb autoritat contra el GOG danès per a la cinquena ‘final four’ consecutiv­a.

- LAIA BONALS

El Barça es va plantar amb autoritat a la final four de Colònia. Els de Carlos Ortega van utilitzar la renda de set gols (30-37) aconseguid­a a Gudme (Dinamarca) i una excepciona­l actuació (36-31) davant un Palau Blaugrana ple per segellar el bitllet per a la fase final de la competició europea. Els vigents campions de la Champions buscaran aconseguir el tercer títol consecutiu en una edició en què surten com a favorits. El Barça va començar el partit dominant. Els blaugranes, letals en atac i amb un imperial Gonzalo Pérez de Vargas sota pals, van marcar el ritme des de l’inici del partit. Sens dubte, el porter de Toledo va ser un dels protagonis­tes del partit gràcies a la seva actuació. Les intervenci­ons del porter culer es comptaven per grans parades. Un mur. Fins i tot va tenir temps de fer un golàs de camp a camp per sumar el seu 25è gol en l’EHF.

El GOG, malgrat la seva obcecació, no va aconseguir compensar l’autoritat dels locals i va anar tot el partit per sota. En el descans, el 20-13 brillava al marcador i augurava una segona part igualment elèctrica. En el segon temps, el domini dels culers va ser aclaparado­r. Una rere l’altra, les aproximaci­ons del conjunt d’Ortega anaven enfonsant els danesos, que no van poder fer altra cosa que resignar-se davant els 3.698 espectador­s que van omplir les grades del Palau Blaugrana i no van deixar d’animar el seu equip fins a la final four. Amb la victòria a quarts contra el GOG, el Barcelona suma 26 partits de Champions sense perdre. Unes xifres inigualabl­es.

Els d’Ortega ja miren cap a Colònia. El 17 i 18 de juny són les dates marcades al calendari: sabrem si els culers poden tornar a aixecar, per tercer any consecutiu, el màxim trofeu europeu a Colònia. El Barlinek Industria Kielce, l’SC Magdeburg i el PSG els esperen per lluitar per la corona.

■ en la història que ha aconseguit baixar de les dues hores en els 42,195 quilòmetre­s, encara que sigui una marca no reconeguda oficialmen­t. «A més d’aquests èxits, desenvolup­a una important tasca social a través de la fundació que porta el seu nom, que es dedica a facilitar l’accés a l’educació infantil i a la protecció del medi ambient», va afegir el jurat.

Nascut al districte kenyà de Nandi, Kipchoge corre en competicio­ns d’alt nivell des del 2002. En els seus inicis es va especialit­zar en la prova dels 5.000 metres, i va guanyar també el bronze en els Jocs Olímpics d’Atenes 2004 i la plata a Beijing 2008. Casat i amb tres fills, Kipchoge té 39 anys i un palmarès ple d’èxits.