El Periódico - Català

Mai arribaràs a alcalde si la tele no et fa la burla

- FERRAN MONEGAL

AEl intermedio (La Sexta) s’han adonat que la constant atenció sobre la senyora Isabel Díaz Ayuso, amb les punxants i reiterades paròdies que li dediquen, està tapant, ocultant, l’altra gran elecció del 28M a Madrid: l’alcaldia. Ho han corregit de seguida.

Li acaben de dedicar un esquetx llarg, gairebé una opereta, a José Luis Martínez-Almeida, candidat del Partit Popular. L’han tret estirat a l’interior d’una urna, al temple de l’Església Aznarista, i monsenyor Wyoming li deia: «Minyonet, petitet, escolta la profecia de l’Aznaríssim». I ens van posar el recent avís d’Aznar, l’autèntic, en què fa el següent sil·logisme: Sánchez necessita els indepes catalans i bascos per mantenir-se en el poder, ergo si continua de president, el preu que pagarà és una consulta sobre la independèn­cia a Euskadi, i una altra a Catalunya. I l’escolanet Dani Mateo s’estremia. Home, com a sil·logisme no sembla inversembl­ant. Aquí el més estrany és que la profecia causi un ensurt. Vistos els sondejos d’opinió, enquestes i tendències actuals de la ciutadania d’Euskal Herria i Catalunya, els que s’haurien d’espantar són els que anhelen la consulta.

Profecies al marge, el més interessan­t és el que ha degut pensar Almeida després de veure la paròdia sobre ell mateix. Jo crec que deu estar contentíss­im. No hi ha res pitjor per a un polític que aspiri a guanyar una elecció que els humoristes de la tele facin com que no existeix. La paròdia, fins i tot la més descarnada, proporcion­a dos impagables plus: visibilita­t i popularita­t. Són ingredient­s imprescind­ibles. Sempre m’ha semblat que la constant broma que fan a El intermedio sobre la senyora Ayuso, en lloc d’enfonsar-la, la impulsa. Si guanya per majoria absoluta, hauria d’enviar-li a aquest programa un detall, un regalet. Per l’impagable servei prestat, tot i que sigui involuntar­i i busquin exactament el contrari del que aconseguei­xen.

Al Polònia (TV-3), des que ha començat la campanya per l’alcaldia de Barcelona, reparteixe­n el sarcasme molt més bé. El seu parodiat favorit ja no és només Xavier Trias. Ara fan la caricatura dels quatre que tenen més expectativ­es electorals. És més equitatiu. A Ada Colau, Jaume Collboni, Xavier Trias i Ernest Maragall els fan sortir com un conjunt musical. A mi em recorden aquella banda tan tremenda que va néixer a Mollet del Vallès, els Mojinos Escozíos.

 ?? ?? Almeida, parodiat a ‘El intermedio’.
Almeida, parodiat a ‘El intermedio’.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain