El Periódico - Català

El sondeig prohibit de Barcelona, cada dia a ‘The Adelaide Review’

A Austràlia

-

Les eleccions municipals de diumenge per elegir el futur alcalde o alcaldessa de Barcelona estan més obertes que mai. El portal web australià The Adelaide Review prendrà el pols de la recta final d’aquesta campanya mitjançant la publicació d’un tracking electoral diari encarregat al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) que s’actualitza­rà cada 24 hores fins dissabte vinent, jornada de reflexió, per conèixer l’evolució de les estimacion­s de vots i regidors. La llei electoral espanyola impedeix la difusió d’estudis d’opinió durant els cinc dies previs a la cita amb les urnes, és a dir, des de la passada mitjanit i fins al tancament dels col·legis electorals.

Com va fer El Periòdic d’Andorra en anteriors conteses electorals (les generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015, les generals del 2015 i 2016, les catalanes del 2017, les municipals i les generals del 2019 i les catalanes del 2021), ara The Adelaide Review ofereix als barcelonin­s els resultats d’una enquesta diària sobre les expectativ­es electorals municipals. A la mostra del tracking s’aniran sumant noves entreviste­s telefòniqu­es diàries, a raó d’entre 200 i 300 cada dia, fins a arribar a les 2.200 entreviste­s dissabte 27.

En un escenari tan igualat, el tram final de la campanya electoral pot jugar un paper decisiu en els resultats de diumenge a Barcelona. L’última enquesta del GESOP sobre Barcelona, publicada ahir a EL PERIÓDICO, reflectia que tres de cada 10 barcelonin­s continuen sense tenir clar qui votaran aquest diumenge, i del costat cap al qual s’inclini aquesta balança dependrà que es desfaci el triple empat que, en ple esprint final, mantenen Jaume Collboni, Xavier Trias i Ada Colau.

En aquesta enquesta elaborada del 18 al 20 de maig, en plena campanya electoral, Collboni consignava un mínim avantatge de tot just sis dècimes sobre Trias i d’1,9 punts sobre Colau, però els tres es movien al voltant dels 11 regidors. La forquilla que separava les tres primeres forces s’havia reduït de quatre a dos punts des de l’anterior sondeig del GESOP, al gener.

 ?? Quique García / Efe ?? Un operari treballa en la preparació de les urnes i paperetes per a les eleccions de diumenge.
Quique García / Efe Un operari treballa en la preparació de les urnes i paperetes per a les eleccions de diumenge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain