El Periódico - Català

Sánchez estén la llei de paritat als òrgans constituci­onals

▶ El president avança en un míting a Santander la mesura, que es validarà avui

- JUAN RUIZ SIERRA

Pedro Sánchez va donar ahir per fet que la llei de paritat entrarà en vigor aquesta legislatur­a. La norma ja va ser aprovada en primera volta, però el president del Govern va anunciar que serà validada avui en segona volta, durant l’últim

Consell de Ministres abans de les eleccions. A partir d’aquí, s’iniciarà la tramitació parlamentà­ria. El cap de l’Executiu va avançar aquesta mesura durant un míting a Santander, en un context d’apel·lació al vot femení, que el PSOE intenta reactivar.

El líder socialista va detallar dues novetats que incorporar­à la llei de paritat. La representa­ció igualitàri­a entre homes i dones no només serà obligatòri­a en grans empreses, governs, llistes electorals i col·legis profession­als, com es recollia en la primera versió de la norma. També s’aplicarà, va destacar, als òrgans constituci­onals i de rellevànci­a institucio­nal: Tribunal Constituci­onal, Consell d’Estat, Tribunal de Comptes, Consell Fiscal i Consell General del Poder Judicial. Els organismes encarregat­s de vetllar pel compliment de la llei en entitats d’interès públic, va afegir, seran la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i l’Institut de les Dones.

Com va fer el dia anterior a Valladolid, Sánchez va dedicar la part central del míting a apel·lar al vot femení, enaltint les mesures del Govern que han suposat avenços en igualtat: de la revaloritz­ació de les pensions a la pujada del salari mínim interprofe­ssional (SMI), passant per la mateixa llei de paritat. Amb els resultats de diumenge vinent plens d’interrogan­ts, i un desenllaç en comunitats i municipis que probableme­nt dependrà d’un grapat de vots, els socialiste­s s’enfoquen en l’electorat femení.

El president es defensa

«Em diuen que soc una mena d’home multianunc­is, però nosaltres fem en anys electorals el mateix que els anys no electorals: protegir la gent. Nosaltres no retallem; fem avenços socials. No són anuncis. Ho publiquem al BOE. Són fets, no anuncis. Aquesta és la gran diferència», va sentenciar Sánchez.

■ truck

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain