El Periódico - Català

El Govern anuncia en un míting d’ERC el traspàs de 13 milions a l’ajuntament

▶ Campuzano detalla que la transferèn­cia estarà destinada a polítiques socials ▶ Maragall diu que «CDC es va haver de dissoldre per la corrupció»

- XABI BARRENA

ERC va fer ahir un Pedro Sánchez, és a dir, un anunci de despesa pública (cada un en la seva escala) en un acte electoral. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, independen­t en el Govern de Pere Aragonès, va detallar en un míting d’Ernest Maragall, al Poble-sec, que el Consell Executiu aprovarà aquest dimarts la transferèn­cia, des de la Generalita­t, de 13 milions d’euros dels fons Next Generation «a l’Ajuntament de Barcelona» en polítiques socials.

Segons el titular de Drets Socials, que tanca la llista municipal de Barcelona, va especifica­r que aquests 13 milions es faran servir en la introducci­ó de tecnologia per a la gestió d’aquestes polítiques i «se sumen als altres 37 milions ja transferit­s». Campuzano va detallar que aquest import global de 50 milions forma part del botí de la Generalita­t dels fons europeus la gestió del qual l’administra­ció catalana cedeix a la barcelonin­a. L’alcaldable republicà, per la seva banda, va mirar de fixar dos missatges. El primer és que ell «no està per ajudar o acompanyar Ada Colau, sinó per substituir-la», i el segon és que qualsevol altra opció que no sigui ell passa per Jaume Collboni. I amb el socialista pel mig, va venir a dir, no hi ha una solució bona: si s’alia amb Colau resultarà un govern municipal «continuist­a», res de canvi com el mateix Collboni proclama.

I si el pacte de l’alcaldable socialista es fa amb Trias, això suposaria «l’entreguism­e i la renúncia de la ciutat i la tornada als vells temps. I davant l’efecte de les seves paraules de diumenge, en què va recordar les pràctiques irregulars de CDC/CiU, esmentant el famós 3% que va encunyar el seu germà Pasqual, l’alcaldable d’Esquerra va recordar a Trias que la «Convergènc­ia que ell vol ressuscita­r es va haver de dissoldre per la corrupció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain