El Periódico - Català

Collboni promet revocar ben aviat la reforma de la ronda de Sant Antoni

▶ L’alcaldable es compromet a tirar endavant la iniciativa els primers 100 dies de mandat ▶ El PSC demana el «vot útil» per governar sense pactar

- SARA GONZÁLEZ

«Estem una mica eufòrics», va reconèixer ahir el candidat del PSC, Jaume Collboni, després de les últimes enquestes. Que hi ha un triple empat i que la victòria d’un d’ells serà per la mínima és el nexe comú de totes. I per això, en l’esprint final de la campanya, l’alcaldable socialista demana concentrar el vot anti-Colau en la seva papereta per poder governar sense pactar; un escenari que, estant tot en un puny, és llunyà. No obstant, amb aquest repte entre cella i cella, treta tota l’artilleria aquesta vegada des de l’Eixample, el districte que els Comuns han convertit en el vaixell insígnia del seu projecte i focus també de controvèrs­ia urbanístic­a per les superilles.

Collboni promet «revocar» la reforma de la ronda de Sant Antoni en els 100 primers dies del mandat, així com un pla per guanyar zones verdes «sense tocar els nassos a ningú».

Tot un torpede en la línia de flotació de Colau i que busca disputar-li a Xavier Trias el «vot útil» per garantir «un canvi» al capdavant de l’alcaldia. El districte de l’Eixample és on estan en disputa més vots, uns 200.000, així que, per guanyar, qualsevol partit necessita obtenir un bon resultat en un enclavamen­t en el qual els morats han aconseguit un nínxol vital de suport per governar durant dos mandats. «Em comprometo que aquest districte respiri tranquil, ja n’hi ha prou de transforma­r confrontan­t la gent», va sentenciar Collboni, que va assumir el compromís de rellançar una reforma carregada de polèmica en la recta final del mandat. Els Comuns van aprovar el projecte de pacificaci­ó entre els carrers de Floridabla­nca i Villarroel a finals de març amb el vot en contra del PSC amb l’objectiu d’adjudicar les obres al juliol i iniciar-les a finals d’estiu.

 ?? ERC ?? Pere Aragonès, Rosa Suriñach i Ernest Maragall, al Poble-sec.
ERC Pere Aragonès, Rosa Suriñach i Ernest Maragall, al Poble-sec.
 ?? Sílvia Jardí / ACN ?? Jaume Collboni i Salvador Illa, a Barcelona.
Sílvia Jardí / ACN Jaume Collboni i Salvador Illa, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain