El Periódico - Català

Sant Cugat desbanca Pozuelo com a ciutat amb menys atur

- EL PERIÓDICO

Sant Cugat del Vallès és el municipi d’Espanya amb menys atur, amb una taxa d’atur mitjana estimada per al 2022 del 5,2%. El segueix Pozuelo de Alarcón (Madrid), amb un 5,8%, segons l’informe Indicadors Urbans 2023 publicat ahir per l’Institut Nacional d’Estadístic­a (INE). Els dos municipis ja lideraven la classifica­ció quan es van publicar les dades del 2021 fa un any, però en ordre invers. En tercera posició se situa Sant Sebastià, amb una taxa d’atur del 6,5%, seguida de la localitat de Las Rozas (6,7%) i de Majadahond­a (6,7%), totes dues a Madrid.

Per contra, el municipi gadità de La Línea de la Concepción és el que més taxa d’atur presenta, amb una taxa estimada per al 2022 del 29,3%, seguit de Ceuta (28%), del municipi jaenès de Linares (25,9%) i dels municipis de Jerez de la Frontera (Cadis) i Granada, tots dos amb una taxa d’atur del 24,2%. De fet, dels 15 municipis amb les taxes mitjanes d’atur més elevades per al 2022, la majoria es troben a Andalusia.

A més dels quatre ja esmentats, cal afegir-hi també Algesires (23,5%), Sanlúcar de Barrameda (23,3%), San Fernando (22,4%), Còrdova (22,2%), Chiclana de la Frontera (22,1%), Cadis (21,6%), Alcalá de Guadaíra (21,2%) i El Puerto de Santa María (21%).

Fora de la comunitat andalusa, es colen en aquesta llista de 15 municipis amb més taxa d’atur les ciutats autònomes de Ceuta (28%) i Melilla (21,3%) i el municipi toledà de Talavera de la Reina (21,7%).

Per contra, entre els 15 municipis amb una taxa d’atur més baixa, n’hi figuren cinc de pertanyent­s a la comunitat de Madrid (Pozuelo, Las Rozas, Majadahond­a, Alcobendas i San Sebastián de los Reyes); quatre del País Basc (Sant Sebastià, Getxo, Irun i Vitòria) i quatre de Catalunya, tots de la província de Barcelona (Sant Cugat, Barcelona, Castelldef­els i Cerdanyola del Vallès.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain