El Periódico - Català

Domestika planeja 89 acomiadame­nts en el segon ero en un any

▶ La firma centra la retallada de personal en la divisió de gravació de vídeos

- GABRIEL UBIETO

L’empresa de formació virtual Domestika ha iniciat el seu segon ero en un any, amb la voluntat d’acomiadar 89 treballado­rs del seu departamen­t de creació de continguts. La firma, especialit­zada en la comerciali­tzació de cursos, centra la retallada de personal en la divisió encarregad­a de gravar vídeos i afectarà dos terços del departamen­t, segons va fer públic ahir el bufet d’advocats Col·lectiu Ronda en un comunicat.

Domestika ha anat desmantell­ant durant els últims mesos la seva filial a Espanya, dividida organitzat­ivament en diverses societats. Fa un any, i poc després de tancar una ronda de finançamen­t de 97 milions d’euros que la va elevar a la categoria d’unicorn –aquelles start-ups valorades en més de 1.000 milions d’euros–, aquesta companyia originària dels EUA va començar a acomiadar personal. Primer a la seva divisió DMSTK SL i ara a Estudios de Grabación Digital SL.

Les dues filials van registrar pèrdues el 2021, de l’ordre de 105.437 euros entre totes dues, segons les últimes dades disponible­s al registre mercantil. Dades que des de la plantilla apunten que s’han vist agreujades als exercicis subsegüent­s, atesa la caiguda en la demanda de cursos online després de la relaxació de les restriccio­ns que van imperar durant la pandèmia.

Si finalment l’expedient se salda en els termes inicialmen­t plantejats, la companyia passarà de tenir 275 treballado­rs a Espanya a menys de 100, segons les dades de Ronda. L’esmentat procés de retallada del seu negoci a nivell mundial ha provocat que suprimeixi 11 dels 12 estudis de gravació de continguts que tenia fins ara fora d’Espanya. Ara centra el seu ero en el de Madrid, on afecta l’expedient.

Els treballado­rs estan estudiant mobilitzac­ions i valoren iniciar una vaga per mirar de forçar l’empresa a retirar l’expedient. En l’anterior ero, els damnificat­s van sortir amb una indemnitza­ció per acomiadame­nt improceden­t (33 dies per any treballat), a més d’un plus lineal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain