El Periódico - Català

Dos grans musicals inspirats en ‘best-sellers’ desembarca­ran a BCN

La productora de musicals Beon Entertainm­ent prepara l’arribada de les adaptacion­s d’‘El tiempo entre costuras’ i ‘La historia interminab­le’ la temporada vinent al Teatre Apolo.

- MARTA CERVERA

Dos grans musicals inspirats en best-sellers, El tiempo entre costuras, de María Dueñas, i La historia interminab­le,de Michael Ende, pujaran a escena al Teatre Apolo de Barcelona la temporada vinent. Tots dos són creacions de Beon Entertaint­ment, empresa que ja ha estrenat les dues obres a Madrid.

Dueñas, que prepara una nova novel·la, confessa estar encantada amb l’adaptació de la seva obra. «Va ser una aventura iniciada durant la pandèmia. I tot i que jo no era de musicals, vaig acceptar la proposta perquè estava molt ben armada. Van trigar poc per convence’m». L’escriptora va col·laborar amb Iván Macías, el compositor i lletrista, i Félix Amador, responsabl­e de la dramatúrgi­a. La producció ha aconseguit 10 premis Broadway World, entre els quals, el de millor musical. A Barcelona, la versió serà igual però «evoluciona­da» i amb nous actors. El musical és molt fidel al llibre, però va ser difícil condensar tot el text en dues hores d’espectacle. «És fonamental que l’espectador reconegui de principi a final el que el llibre narra perquè a més també s’ha fet una sèrie que la gent coneix», ressalta el productor germanosuí­s Dario Regattieri, CEO de Beon Entertaint­ment.

«L’argument queda en simple os, però la seqüència argumental es manté. Quan em va arribar el primer llibret vaig fer molt pocs retocs perquè estava molt ben fet», recorda l’autora. Dueñas està acostumada a col·laborar amb equips de guionistes –la novel·la també s’ha adaptat amb èxit a la televisió– perquè li agrada «controlar» el destí de les seves obres. «A les sèries tot és molt més complex. En el teatre es manté més l’essència. L’important és triar bé els intèrprets i els músics».

L’acció transcorre a Madrid, Tànger, Tetuan i Lisboa i tot es fa sense necessitat d’aixecar i abaixar el teló. Els canvis són molt dinàmics, gràcies a detalls escènics i a un magnífic vestuari. Els dissenys de Marieta Calderón i Lorenzo Caprile –premi Talía– són claus en aquesta història ambientada als anys 30 i 40 la protagonis­ta de la quals, la Sira, és una costurera espanyola que marxa al Marroc per amor i acaba convertida en dissenyado­ra famosa i espia.

2,5 milions d’euros

El repartimen­t a Barcelona tindrà dues actrius noves en el paper de la Sira: Cristina Picos, que va ser la Mary a El Médico i Alba Cuarteto, que a La historia interminab­le va interpreta­r l’Emperadriu Infantil. El tiempo entre costuras estarà a Barcelona dos mesos, entre setembre i novembre, per després prosseguir la seva gira per Espanya. Les entrades ja estan a la venda. La producció ha costat 2,5 milions d’euros abans d’aixecar el teló. L’explotació de l’espectacle és una altra inversió considerab­le. «¡Per això hi ha tan pocs productors de musicals! Es poden comptar amb els dits d’una mà», diu Regattieri.

A partir del 22 de novembre i fins al 7 d’abril recalarà a l’Apolo La historia interminab­le, un musical que suposa un enorme repte escènic i integra l’encomanadi­ssa cançó de la banda sonora del film. El muntatge, que ha estat tota la temporada al teatre Calderón de

Madrid, trasllada l’espectador al món màgic que descobreix el Bastian, el nen protagonis­ta, gràcies a un llibre. Molts dels fantàstics personatge­s són sorprenent­s marionetes de grans dimensions dotades amb un sofisticat sistema animatròni­c per a les seves expression­s i moviments. Gràcies a un fantàstic equip, el Comerrocas, el Caracol de Carreras i la tortuga Vetusta Morla cobren vida en escena, com també els aliats d’Atreyu, el jove heroi, que inicia la seva aventura amb el seu cavall Ártax i acaba la seva missió a cavall del Fújur, un drac blanc de 600 quilos de pes, que sobrevola l’escenari davant la sorpresa del públic.

Com va passar al teatre Calderón, l’escenari del qual va ser transforma­t i emmarcat amb el símbol de les serps, l’Apolo també canviarà de pell per acollir La historia interminab­le. I més enllà de les decoracion­s, la sala patirà dues setmanes d’obres per adaptar l’escenari a les necessitat­s tècniques de la producció, que requereix diverses plataforme­s per on entren i surten els personatge­s. El musical, un cant a la literatura i al seu poder transforma­dor, és fidel al text original i compta entre els seus intèrprets amb Joseán Moreno, que a més d’interpreta­r el llibreter Koreander posa la veu a altres personatge­s.

La productora Beon Entertainm­ent farà càstings per renovar part del repartimen­t de La historia interminab­le i d’El tiempo entre costuras.

El Periódico us convida a l’afterwork, el proper dijous 25 de maig, a les 19 h, a Casa SEAT (Pg. de Gràcia, 109 de Barcelona).

Reserves per rigorós ordre d’inscripció abans del 25 de maig, a les 14.00 hores. elperiodic­odecatalun­ya@romanrm.com

 ?? ?? El món màgic de ‘La historia interminab­le’.
El món màgic de ‘La historia interminab­le’.
 ?? ?? Una de les escenes d’‘El tiempo entre costuras’.
Una de les escenes d’‘El tiempo entre costuras’.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain