El Periódico - Català

El Madrid denuncia a la fiscalia «un delicte d’odi»

En un dia, el club va fer dos comunicats. Va recolzar Vinícius i va acusar Rubiales de «passivitat» i de deixar-lo «indefens i desemparat».

- MARCOS LÓPEZ

El president del Madrid, Florentino Pérez, va anar ahir a la ciutat esportiva de Valdebebas. Era una visita urgent per tenir també una reunió urgent amb Vinícius, a qui va traslladar tot el suport del club després de l’acte de racisme que va patir a Mestalla. Florentino no només va visualitza­r aquest suport amb un vídeo difós en els comptes socials del Madrid, sinó també amb la postura decidida de defensar-lo allà faci on faci falta.

Mentre el president es reunia amb Vinícius, el club emetia un comunicat oficial, el primer després de l’ocorregut a València, en què mostrava la seva «més enèrgica repulsa i condemna» per l’esdevingut, mentre anunciava que «aquests fets constituei­xen un atac directe al model de convivènci­a del nostre Estat social i democràtic de dret». Florentino no es quedava sol en la visita al davanter ni en les paraules. «El Madrid considera que aquests atacs constituei­xen, a més, un delicte d’odi, per la qual cosa ha presentat la correspone­nt denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat», va apuntar el dirigent. Després, en un segon comunicat, el club blanc va posar el focus en Luis Rubiales, el president de la Federació, a qui va acusar de «passivitat» en aquest assumpte. «Amb la seva passivitat s’ha contribuït al desemparam­ent i la indefensió del nostre jugador»

Evitar que marxi

El Madrid va més enllà en les seves crítiques a Rubiales. «Els àrbitres, lluny d’actuar amb fermesa i aplicar els procedimen­ts reglamenta­ris, han elegit en la majoria dels casos inhibir-se», denuncia el club, després de recalcar que «mai es pot fer responsabl­e del delicte la víctima que el pateix».

Florentino va informar el jugador de «tots els passos que s’estan realitzant en la seva defensa per confirmar-li que el club arribarà fins a les últimes conseqüènc­ies davant una situació tan repugnant d’odi». I en aquesta línia s’inscriu el segon comunicat censurant Rubiales perquè «no s’hagi pres cap mesura en tot aquest temps, malgrat els evidents i reiterats senyals d’alarma que des del nostre club hem estat denunciant».

Florentino va voler ser més a prop que mai del davanter brasiler, que va arribar a insinuar que si no es resolia el problema del racisme podria fins i tot plantejars­e abandonar el club blanc, on exerceix, ara mateix, de pilar del projecte esportiu del Madrid. Amb Benzema esgotant els seus últims dies, la figura de Vinícius resulta fonamental en el futur immediat del club i més quan en pocs mesos s’inaugurarà el nou Bernabéu.

El València «expulsa de per vida» de Mestalla els aficionats que van insultar

«Condemna enèrgica»

El València, per la seva banda, va anunciar en un altre comunicat oficial, el segon en menys de 24 hores des dels insults racistes, que «expulsarà de per vida» de Mestalla «els aficionats que van proferir gestos racistes a Vinícius JR». Almenys un dels aficionats està localitzat. Tots dos van ser desallotja­ts per la policia després que el jugador els denunciés des de la mateixa gespa. «El club condemna enèrgicame­nt aquest tipus de comportame­nts, que no es correspone­n amb els valors del València i la seva afició». ■

 ?? Reial Madrid ?? Florentino Pérez i Vinícius, al sortir de la reunió que van mantenir ahir a la ciutat esportiva del club.
Reial Madrid Florentino Pérez i Vinícius, al sortir de la reunió que van mantenir ahir a la ciutat esportiva del club.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain