El Periódico - Català

Trias assegura que ell decidirà possibles pactes: «Decideix qui comanda»

- FIDEL MASREAL

La política de pactes després de les eleccions de diumenge és un puzle complicat. Ho és entre partits i ho és al si de les formacions, com és el cas de Junts: el mateix dia que l’alcaldable de Barcelona va donar un cop sobre la taula i va anunciar que pactarà amb qui ell cregui, amb relació al PSC, el secretari general, Jordi Turull, va llançar dures acusacions a Jaume Collboni i Salvador Illa. Xavier Trias, va assegurar ahir que la seva força política respectarà la decisió que ell prengui sobre els possibles pactes postelecto­rals. «Qui decideix és qui comanda aquestes eleccions», va insistir, sobre un eventual acord amb el PSC. «Crec que se m’entén bastant bé. Em vaig presentar amb aquestes condicions», va remarcar i, malgrat admetre que hi haurà gent de Junts que discrepi d’una possible aliança amb els socialiste­s, va afegir que se sent lliure a l’hora d’abordar la política de pactes, tot i que va descartar recolzar la segona força més votada. Poques hores després, Turull carregava a Girona contra els socialiste­s per voler «detenir el president Carles Puigdemont». Un expresiden­t que ha evitat replicar l’envit del líder d’ERC, Oriol Junqueras, qüestionan­t l’autenticit­at de l’independen­tisme de JxCat.

«No tinc cap por», va aclarir Trias en una roda de premsa a l’Agència Efe, sobre una eventual consulta a les bases de Junts: «A veure si queda clar, això és Trias per Barcelona, no està només avalat per la gent de Junts, la gent del PDECat, Demòcrates... qui decideix al final és qui comanda aquestes eleccions, crec que se m’entén bastant bé», va afirmar amb rotunditat. Els sectors pròxims a Laura Borràs a les bases de Junts a Barcelona no amagaven la seva indignació, en privat.

Trias també va valorar l’enquesta publicada per EL PERIÓDICO afirmant que està convençut que l’alt nombre d’indecisos afavoreix les seves posicions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain