El Periódico - Català

Vull fer enveja per ser d’aquí

- Josep Raventós

Tinc més de 50 anys. He sigut testimoni dels més increïbles avenços en drets i llibertats, sempre de la mà de governs progressis­tes, però també he vist créixer i canviar un país sencer. En paral·lel, des de Barcelona, la meva ciutat, he contemplat la total i radical transforma­ció d’una ciutat grisa, trista i tancada al mar, a una altra amb llum pròpia. Una revolució no només arquitectò­nica i urbanístic­a, ni tan sols la Barcelona del disseny, la creació, la innovació, la modernitat i l’empenta. Parlo de la revolució del pensament, l’obertura de la ment, l’eclosió de l’art i la cultura, de la tolerància i el respecte, obrint-nos a visitants i nous ciutadans vinguts d’Espanya, Europa i el món.

He vist créixer una ciutat orgullosa dels seus èxits, de la seva imatge, de la seva història, de la seva arquitectu­ra; que vessava alegria i optimisme; que despertava curiositat i enveja. Una ciutat que, després dels Jocs Olímpics, va provocar que en qualsevol lloc del món t’admiressin per ser d’aquí. Per la meva feina, solia escoltar una frase semblant a aquesta: «M’encanta aquest punt modern i diferent que teniu els catalans». I això em feia sentir orgullós de la meva ciutat.

Avui continuem tenint una ciutat que s’enamora, preciosa, que ve de gust, però que ha perdut aquella força devastador­a que naixia d’un impuls transversa­l. Tot i així, manté el potencial, l’atractiu i té bones bases per tornar. Barcelona necessita de nou creure en si mateixa. Des del cor, des de la raó, des de l’íntim desig de recuperar una cosa important: la gratifican­t sensació de ser envejat per ser de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain