El Periódico - Català

Trias promet un pla per erradicar l’estigma de la salut mental a BCN

▶ Borràs carrega contra la «resignació» d’ERC mentre Rull crida a evitar els retrets entre independen­tistes en el míting central de Junts

- FIDEL MASREAL

Xavier Trias va explicar ahir les 80 primeres mesures que pretén impulsar en els primers 80 dies de mandat en cas de ser elegit alcalde de Barcelona. Entre aquestes, hi ha la d’impulsar un pla contra l’estigma en matèria de salut mental. També convocar els partits per a un pacte sobre vivenda, frenar les superilles que no s’hagin iniciat i convocar les empreses de la neteja per millorar la situació de la brutícia. Trias va qualificar d’«ocurrèncie­s» les propostes d’Ada Colau sobre el dentista i les ulleres de servei públic i va defensar els consorcis. Sobre el suport d’un sindicat de taxistes al candidat socialista, Trias va ironitzar i minimitzar aquest anunci.

Entre aquestes primeres mesures s’inclou «crear un servei d’atenció a la salut mental» a l’escola i intensific­ar els programes de suport a les persones cuidadores, entre d’altres. «També un pla contra l’estigma social» en salut mental.

Ja a la tarda, Junts va desbordar entusiasme en l’acte central de la campanya electoral celebrat a Vic, on el partit afronta el repte de renovar l’alcaldia en mans d’Anna Erra. Un acte, tanmateix, que va evidenciar les diferèncie­s internes de discurs. Mentre que la presidenta del partit Laura Borràs s’acarnissav­a contra la «resignació», la «incompetèn­cia» i les ganes de «frenar» l’independen­tisme d’ERC, el president del consell nacional del partit, Josep Rull, cridava l’independen­tisme a buscar la unitat i no quedar-se «encallat» en la política basada en els retrets entre independen­tistes. La nit i el dia, en un acte en què es va remarcar que el 28M va d’independèn­cia mentre que Xavier Trias ho nega cada dia. Trias va evitar participar en l’acte i va enviar un vídeo breu.

 ?? El Periódico ?? Joana Ortega i Xavier Trias, en un acte de campanya.
El Periódico Joana Ortega i Xavier Trias, en un acte de campanya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain