El Periódico - Català

Maragall promet construir vivenda social a partir dels seus primers 100 dies

▶ L’alcaldable d’ERC replica a Collboni a l’afirmar que el cap de llista del PSC és hereu només «dels que van trair i van abandonar» el seu germà

- XABI BARRENA

De Sert a Sert. Si dimecres el candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, va fer el seu acte matinal davant el pavelló de la República, projecte de l’arquitecte racionalis­ta Josep Lluís Sert, ahir va ser el torn de la Casa Bloc, el projecte de vivenda pública posat en marxa el 1933 per la Genertalit­at republican­a, en concret per un dels pares fundadors d’ERC, Francesc Macià. Maragall va voler empalmar el seu programa de vivenda amb la tradició històrica del partit, «però per mirar cap endavant». En concret, cap als 100 primers dies de gestió al capdavant de l’alcaldia, en el supòsit que aconseguei­xi el seu objectiu aquest diumenge.

Maragall va prometre una actuació «urgent» en aquests tres primers mesos de mandat, fixada en tres eixos. El primer és la immediata aplicació de la llei de la vivenda, aprovada per les Corts recentment «gràcies a l’acció d’ERC», va apuntar abans Ester Capella, número 3 de Maragall. En concret, quant a la definició de les zones i els preus a bloquejar. El segon eix passa per «posar en marxa la fàbrica de construcci­ó de pisos», va definir Maragall. És a dir «convocar una taula de tot el sector, privat i públic, sense dogmes, per crear les condicions per a la immediata construcci­ó de vivendes. L’objectiu és arribar a les 20.000 de lloguer públic al final del mandat. Finalment, abordar, en terrenys municipals qualificat­s d’equipament dotacional, la construcci­ó de pisos que permetin acabar, en dos anys, amb la llista d’emergència habitacion­al.

Maragall va replicar a la tarda, a Gràcia, les paraules del socialista Jaume Collboni, en què es va erigir com «hereu de Pasqual Maragall». «M’entristeix més que m’indigna això», va enfilar el republicà la qüestió, per sentenciar: «Collboni és només l’hereu dels que van trair, abandonar i negar Pasqual Maragall».

 ?? David Zorrakino / Europa Press ?? Maragall i Aragonès, ahir al bar Versalles de Sant Andreu.
David Zorrakino / Europa Press Maragall i Aragonès, ahir al bar Versalles de Sant Andreu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain