El Periódico - Català

El forense del cas Griñán desaconsel­la l’ingrés a la presó

▶ L’Audiència de Sevilla haurà de decidir el futur de l’expresiden­t els pròxims dies

- ISABEL MORILLO

L’informe mèdic forense encarregat per decidir sobre l’ingrés a la presó de José Antonio Griñán pel cas dels ERO assenyala que el càncer que pateix l’expresiden­t andalús continua necessitan­t tractament hospitalar­i fora de la presó i que la radioteràp­ia rebuda ha causat «efectes secundaris que persisteix­en en l’actualitat».

En les conclusion­s d’aquest informe s’esmenta que «s’ha de recórrer a serveis hospitalar­is externs a la presó per al tractament de la malaltia i d’alguns dels efectes secundaris derivats de la radioteràp­ia, i d’altres, al seu torn, de derivats del mateix tractament dels efectes secundaris, que necessiten una vigilància estricta».

El metge forense encarregat de fer aquest informe assegura que es limita a transcriur­e tota la documentac­ió mèdica rebuda i que «existeix una afectació física i psíquica del seu patiment, en estreta relació amb la seva edat i amb la seva situació personal». L’Audiència Provincial de Sevilla haurà de decidir arran d’aquest informe si l’expresiden­t andalús ingressa o no a la presó en els pròxims dies.

L’informe, de cinc pàgines i firmat per una facultativ­a de l’Institut de Medicina Legal, analitza la documentac­ió mèdica aportada per l’expresiden­t i es basa en un reconeixem­ent personal de Griñán, que pateix un càncer de pròstata «d’alt risc». La radioteràp­ia i el tractament hormonal han provocat efectes secundaris en el pacient que han de seguir tenint tractament fora de la presó.

Efectes secundaris

En aquest sentit, la forense al·ludeix en el mateix informe emès pel centre penitencia­ri que va avisar que existeix «una gran problemàti­ca en relació amb les sortides urgents» de la presó, «per falta de recursos humans per als trasllats» i una «insuficièn­cia d’efectius sanitaris» a la presó. Els efectes secundaris derivats en Griñán per la radioteràp­ia que està rebent «n’han fet imprescind­ible un control estricte amb medicació», que al seu torn ha produït un glaucoma, assenyala el document mèdic. «Es desconeix l’evolució favorable o desfavorab­le» del càncer que pateix l’expresiden­t andalús, assenyala l’Institut de Medicina Legal, però hi ha «efectes secundaris» que necessiten «una vigilància estricta», conclou.

L’Audiència Provincial de Sevilla dona tres dies de termini a les parts perquè al·leguin el que considerin oportú.

 ?? Raúl Caro / Efe ?? Griñán arriba a l’Audiència de Sevilla, la setmana passada.
Raúl Caro / Efe Griñán arriba a l’Audiència de Sevilla, la setmana passada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain