El Periódico - Català

Detinguda per comprar vots una candidata del PSOE a Múrcia

▶ Tretze persones, entre elles el número 19 de la llista socialista per a l’Assemblea regional, arrestades per participar en la trama

- ANA LUCAS MICAELA FERNÁNDEZ

Isabel de los Dolores Peñalver Neuhauser, candidata del Partit Socialista a l’alcaldia d’Albudeite, a Múrcia, va ser detinguda ahir per la seva presumpta implicació en una xarxa de compra de vots al municipi amb motiu de les eleccions locals de diumenge. Amb ella, van ser arrestats dos polítics més, un d’ells integrant de la llista del socialista José Vélez per a l’assemblea autonòmica. Hi ha una tercera persona sota sospita, una dona que també forma part de la llista del PSOE a Albudeite. En total, són 13 les detencions practicade­s en aquest cas, tot i que només tres serien polítics.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil va portar a terme els arrestos, després que l’escàndol sorgís en el marc d’una altra investigac­ió. En concret, d’una contra el narcotràfi­c. Els sospitosos es troben en llibertat amb càrrecs, després de declarar en dependènci­es de l’institut armat. Fonts pròximes al cas, van apuntar que la investigac­ió està oberta i que no es descarten més detencions en les pròximes hores.

Pel que sembla, la presumpta compra de vots hauria derivat d’una batuda de droga que va tenir lloc dimecres a la localitat i en què la investigac­ió prèvia hauria tingut constància a través d’escoltes de la possible compra de vots i els implicats en aquesta trama.

Indignació al poble

Per a la resta de partits que opten a governar l’Ajuntament d’Albudeite després d’aquests comicis, una de les peticions que s’ha anat fent des del principi ha sigut que deixessin votar lliurement els veïns. El Partit Popular, a través del seu candidat, Jesús García, espera que la justícia resolgui aquests fets que lamenten profundame­nt i que el millor per al poble d’Albudeite seria que finalment es pogués demostrar que no hi ha hagut tal situació.

Des del PSOE de la Regió de Múrcia han deixat clar, a través d’un comunicat, que no toleraran «cap tipus de falta d’exemplarit­at» en la seva organitzac­ió. «Al Partit Socialista no ens tremola el pols davant qualsevol pràctica il·legal o fora d’ètica. Si es confirmen els fets, es prendran les mesures pertinents, que, en el cas que afectin una de les nostres militants, passaran per l’expulsió immediata del partit i el cessament de tots els càrrecs que ocupi», van manifestar. Així mateix, assenyalen que totes les organitzac­ions polítiques han d’actuar amb responsabi­litat i exemplarit­at i esperen que aquests fets «intolerabl­es i que estan afectant diferents organitzac­ions del nostre país no siguin instrument­alitzades per cap formació, perquè si fos així, l’única perjudicad­a realment seria la democràcia». Remarquen que Múrcia és una comunitat castigada per «dècades de corrupció del Partit Popular», contra la qual el PSOE ha «lluitat de manera incansable».

 ?? Arxiu ?? Isabel de los Dolores Peñalver Neuhauser, durant un acte de campanya.
Arxiu Isabel de los Dolores Peñalver Neuhauser, durant un acte de campanya.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain