El Periódico - Català

DeSantis llança a Twitter la campanya per enfrontar-se amb Trump

- I. N.

Ron DeSantis està acostumat als malnoms insultants que li posa Donald Trump. L’expresiden­t i candidat republicà per al 2024 ha batejat «Ron DeSantet» el governador de Florida, a qui veu com el rival més formidable per aconseguir la nominació del Partit Republicà i enfrontar-se amb Joe Biden. El que no esperava DeSantis és que el dia en què oficialitz­ava la seva esperada campanya, dimecres, el seu missatge d’agenda ultraconse­rvadora i la seva presentaci­ó com a relleu es veiessin enfosquits per un fiasco i que no fos només el cercle de Trump el que utilitzés el joc «DeSastre».

DeSantis va triar per presentar la candidatur­a, a més del clàssic vídeo de llançament de campanya que va distribuir primer a Fox News, una eina nova: una sessió d’àudio a Twitter Spaces amb el controvert­it amo de la xarxa social, Elon Musk. Era una mostra més del seu menyspreu pels mitjans tradiciona­ls. Però la sessió, que arribava hores després que presentés la documentac­ió legal davant la Comissió Federal Electoral, va estar plena de fallades tècniques, que van retardar gairebé mitja hora la intervenci­ó i van deixar més de 600.000 persones escoltant silencis, sorolls i comentaris de gent no identifica­da sobre els problemes que estaven tenint.

Carn de mem

Quan la sessió va començar i DeSantis va anunciar davant una tercera part dels oients originals la candidatur­a a president dels EUA, no només Trump i la seva campanya ja feien sang. Es va tornar carn de mem i trending topic, sota una llum no positiva. La campanya de Biden va aprofitar per plantejar una petició de recaptació de fons amb la frase: «Aquest enllaç sí que funciona» i un altre vídeo en què es denunciava la seva agenda alhora que se’n feia sorna. La història va copar titulars. I fins i tot Fox News, on DeSantis va acudir per a una entrevista, la va promociona­r fent sarcasme amb el que havia passat a la xarxa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain