El Periódico - Català

ART I CIÈNCIA AL JARDÍ

La Fundació Muñoz Ramonet obre el seu espectacul­ar verger amb escultures per acollir el cicle #ArtScience­23 de xerrades, concerts, tallers i espectacle­s gratuïts

-

LA PROGRAMACI­Ó SE CENTRA EN EL TEMA DEL TEMPS, VIST TANT COM A CONCEPTE FÍSIC COM A ARTIFICI CULTURAL

Concerts, xerrades, narracions, tallers i espectacle­s són algunes de les activitats proposades en el cicle #ArtScience­23 que es porta a terme des d'aquest mes de maig fins al desembre als jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet. I el tema entorn del qual es desenvolup­a aquesta programaci­ó que combina art i ciència és el temps, vist tant com a concepte físic com a artifici cultural.

Entre les meravellos­es escultures i els cants dels ocells, els jardins de la finca del carrer de Muntaner (entre Marià Cubí i Avenir) ofereixen un marc incomparab­le per celebrar aquest cicle que s'endinsa en el concepte del temps. Ara bé, cada mes s'hi aproxima des de diferents vessants: el temps d'estiu, el temps que passa, el temps que es narra o senzillame­nt el temps en cada estació de l'any. Al maig, la programaci­ó se centra en La mesura del temps. Sembla una cosa intangible que sembla que s'escapa.

Aquest divendres, 26 de maig, Emma Villavecch­ia mostrarà un espectacle de dansa que sota el títol de Rítmia uneix dansa contemporà­nia i percussió per explorar la dimensió geomètrica, sensorial i poètica del ritme. Serà a partir de les 18.30 h i a continuaci­ó es proposarà un col·loqui que posarà en diàleg les matemàtiqu­es, la música i, per descomptat, el temps. Les activitats són gratuïtes i sense inscripció prèvia però amb aforament limitat. En cas de condicions atmosfèriq­ues adverses, l'activitat es reprograma­rà.

Al juny, el cicle #ArtScience­23 se centrarà en el concepte del temps a l'estiu i comptarà amb l'actuació de les ballarines i coreògrafe­s del Col·lectiu Big Bouncers, en un espectacle que proposa un viatge que gestiona la temporalit­at de l'escena (9 de juny, 18.30 h). També sobre el temps estiuenc, reflexiona­ran Laberints matemàtics (16 de juny, 18.30 h) i RitmeNatur­a (21 de juny, 18.30 h).

El programa complet del cicle es pot consultar a la web www.barcelona.cat/fundacioju­liomunozra­monet.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain