El Periódico - Català

Retallades en les seccions no profession­als

-

Les noves tarifes registren una reducció del 25% de l’abonament de l’estadi. El seient de Lateral del Camp Nou, per exemple, que valia 755 euros i va ascendir a 1.002 euros a Montjuïc passa a costar 500 euros. O la grada de Gol, de 514 euros i que es va incrementa­r a 723 euros, valdrà 360 euros. Fa un mes Elena Fort s’asseia a la sala de premsa del Camp Nou per explicar els detalls del trasllat a l’exili de Montjuïc. El més rellevant, per les reaccions que va suscitar, va ser l’anunci dels preus, que experiment­aven un increment d’entre un 30% i un 40%.

Fort es va asseure ahir a la mateixa cadira. Aquesta vegada sense Jordi Portabella, el director de sostenibil­itat, que aquella tarda va exposar els plans de mobilitat. No han variat aquestes idees ni han patit crítiques, ja que el moviment a la muntanya no començarà fins al mes de setembre, potser perquè els socis estaven avisats de les restriccio­ns que s’aplicarien als vehicles. No estaven avisats ni

▶ El Barça va comunicar ahir que el pla de viabilitat també afectarà la baula més feble del club: les seccions no profession­als. No va concretar, però va revelar que «s’adequarà l’estructura dels esports amateurs a l’actual situació econòmica del club, sense que afecti la supervivèn­cia de cap de les seccions».

▶ La junta farà un ajust de la situació esportiva d’alguns primers equips, sense concretar més, i afirma que garantirà les millors condicions possibles per a les categories inferiors. El pressupost de les seccions no profession­als és inferior als quatre milions d’euros, que es destinen

175€

s’esperaven l’espectacul­ar augment dels carnets. «Tots tenim família i amics i va quedar la sensació que el preu era molt alt», confessava Fort per justificar la rectificac­ió. «La mesura s’ha pres independen­tment del nombre d’abonats inscrits per a l’estadi olímpic», va afegir la vicepresid­enta, sense voler revelar el nombre dels que s’havien registrat. Algunes informacio­ns el xifraven en inferior als 8.000 de les 27.385 majoritàri­ament als costos del desplaçame­nts, salari de personal esportiu i material. El capítol de despeses del pressupost actual de 1.255 milions per a aquesta temporada s’eleva a 1.065 milions.

▶ El club apunta que és una decisió de «caràcter transitori» que afecta les seccions d’atletisme, rugbi, voleibol, hoquei herba, patinatge artístic, bàsquet femení i bàsquet en cadira de rodes. En tots els seus equips hi ha uns 1.500 esportiste­s entre la base i els primers equips. El de bàsquet femení, el Barça CBS, va debutar la temporada passada en la màxima categoria, la Lliga Endesa. places reservades per als que tenen una butaca al Camp Nou.

Festa de comiat

La correcció de la junta –«la idea ha sigut de Joan Laporta i l’hem assumit amb alegria», va assegurar la vicepresid­enta– implica una marxa enrere en tota regla. Un creu i ratlla literal. Aquells socis que s’havien apuntat per anar a l’estadi Lluís Companys ho hauran de tornar a fer.

El procés torna a començar. El sistema serà el mateix: els dies 30 i 31 els abonats amb un 85% d’assistènci­a tindran preferènci­a per escollir ubicació, però també la tindran els que s’havien apuntat en l’anterior formulari. S’elegirà graderia o zona (Gol, Córner –amb la modalitat de visibilita­t reduïda, més barata, per descomptat–, Lateral o Tribuna), però no seient i caldrà confirmar l’assistènci­a sis dies abans de cada partit.

Aquest diumenge, el Camp Nou viu el seu últim partit. La junta ha preparat una festa de comiat davant el Mallorca, l’horari de la qual podria variar respecte al fixat inicialmen­t (19.00 h). Fort va encarir els socis que acudeixin al Camp Nou en la tarda de l’adeu: a l’estadi per si mateix i també per al last dance de Sergio Busquets i Jordi Alba.

■ personal de Twitter. Un text breu, però ferm. «Perquè quedi clar: en cap moment vaig demanar per sortir. Per tant, no me n’aniré enlloc», va recalcar el defensa, que va mantenir una reunió amb Xavi els últims dies.

«Sí, vaig parlar amb ell i jo en vaig sortir content. Ell, també», va dir l’entrenador després de la derrota a Pucela contra el Valladolid, un partit en què el francès no va participar perquè arrossegav­a, segons Xavi, «una fatiga muscular». Amb aquest missatge, el defensa pretén espantar qualsevol problema després que Mateu Alemany, director de futbol, revelés a Valladolid que aquests assumptes se «solucionav­en internamen­t». I Koundé va escenifica­r aquesta solució.

 ?? AFP ?? Jules Koundé.
AFP Jules Koundé.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain