El Periódico - Català

Classifica­cions

-

Geraint Thomas fa en cada etapa en què s’activa el Giro, que desgraciad­ament no en són gaires, un petit pas per guanyar la carrera, que continua oberta i que avui viurà la jornada reina amb la tremenda ascensió als Tres Cims de Lavaredo; sens dubte, una de les muntanyes del planeta més difícils de pujar amb bicicleta.

En l’estrena dolomítica, el ciclista gal·lès va ensenyar el que ha de demostrar un líder. No va atacar perquè no en tenia necessitat i perquè, malgrat les baixes per caigudes i covid, continua disposant d’un Ineos magnífic que li controla el Giro deixant anar escapades 18a etapa

1. Filippo Zanna (Ità/Jay) ....... 4.25.12 h 7. Primoz Roglic (Esl/Jum) ...... a 1.56 m 8. Geraint Thomas (GBr/Ine) ......... m. t. 9. João Almeida (Por/UAE) .... a 2.17 m

General

1. G. Thomas (GBr/Ine) ........ 76.25.51 h 2. Primoz Roglic (Esl/Jum) .......... a 29 s 3. Joao Almeida (Por/UAE) ........ a 39 s 4. E. Dumbar (Irl/Jay) ............. a 3.39 m 22. Luisle Sánchez (Esp/Ast)a 32.56

Thomas s’agafa sense problemes a la roda del rival eslovè. Només queden vuit quilòmetre­s per a la meta. Roglic contraatac­a amb l’ajuda del seu fidel Sepp Kuss, l’escalador que tot líder voldria tenir sempre al seu costat. Thomas s’enganxa a la parella del Jumbo.

Almeida cedeix

¿Però què passa? L’inesperat. João Almeida, el més fort dimarts a la muntanya Bondone, on li van fallar les cames a Roglic, però no a Thomas, es despenja com sol fer a la muntanya. No s’enfonsa. Lluita fins al límit. Però sempre uns metres darrere dels que ataquen. Recorda el patiment, tantes vegades amb premi, d’Abraham Olano, en el canvi de segle.

No obstant, el 2023 i en el Giro, sempre n’hi ha un que no falla. Per això va vestit de rosa i perquè no vol que Roglic l’amargui en el dia del seu 37è aniversari. El Coi és un port estret, dels que acostumen a animar la Vuelta a Espanya. És curt i explosiu, perquè la pujada final a meta només és una costa on el ciclista portuguès es va distancian­t a poc a poc en segons.

Guanya, escapat, el campió d’Itàlia, Filippo Zana, que derrota en l’esprint per l’etapa un combatiu Thibaut Pinot. Roglic recupera la segona plaça, Almeida es deixa 21 segons d’or i Thomas apaga les espelmes del seu aniversari més rosa que mai.

 ?? Luca Bettini / AFP ?? Geraint Thomas, el líder de la carrera, durant l’etapa d’ahir.
Luca Bettini / AFP Geraint Thomas, el líder de la carrera, durant l’etapa d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain