El Periódico - Català

L’alcalde més veterà de l’àrea metropolit­ana

Governat pel PSC que lidera l’alcalde Antonio Balmón des del 2004, el ple municipal l’integren 25 regidors, que es distribuei­xen de la següent manera: PSC (14 regidors), ERC (4), Ciutadans (2), Podem (1), En Comú Movem (2) i 2 regidors no adscrits.

- ÀLEX REBOLLO MANUEL ARENAS

ANTONIO BALMÓN

Antonio Balmón es postula per revalidar l’alcaldia de Cornellà de Llobregat encarnant una significat­iva plusmarca que defineix eloqüentme­nt la seva figura política: és l’alcalde que porta més anys (19) en el càrrec de tot l’àrea metropolit­ana de Barcelona. El regidor socialista, que a banda de Cornellà també maneja els fils de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) a través de la seva vicepresid­ència executiva, va aconseguir a les municipals del 2019 el segon millor resultat metropolit­à per al PSC (47,45% del vot), al darrere de Santa Coloma. Aquest èxit li va servir per articular un govern local amb majoria absoluta que, malgrat tot, ha comptat amb l’habitual presència dels Comuns. La seguretat des d’una perspectiv­a digital, la promoció del comerç local o les polítiques socials són alguns dels focus electorals del candidat, que fa de la seva indiscutib­le experiènci­a en el camp de la gestió política la seva principal bandera. De cara al 28M, Balmón preveu «sortir a guanyar» amb una sòlida superiorit­at respecte al líder de l’oposició, ERC, formació que el PSC avantatja en l’actual ple municipal ni més ni menys que de 10 regidors.

RAQUEL ALBIOL.

actualment sense representa­ció en el ple i que, al contrari que Ciutadans, preveuen créixer en aquestes municipals, el PP i Vox, busquen obtenir el vot dels taronges del 2019 amb les mateixes armes polítiques.

MARÍA LÓPEZ. CARMEN

El 2015 l’espai de l’esquerra es va començar a reformular amb l’aparició de Podemos. També va ser el mateix any que María Carmen López, actual candidata de Podemos a Cornellà, va aterrar a l’ajuntament com a número quatre de la llista Cornellà En Comú-Crida per Cornellà, una coalició de partits. López va acabar el mandat 2015-2019 com a regidora no adscrita després de desvincula­r-se del grup i es va tornar a presentar als comicis municipals del 2019; aquest cop com a candidata i sota el paraigua de la marca Podemos. Així, la seva formació va aconseguir 2 regidors, però, a mig mandat, es va quedar com a única representa­nt del grup després de l’expulsió de la seva número dos, Elisabeth García. El Podemos de María Carmen López tornarà a anar per separat, com el 2019, després que no fructifiqu­és un acord amb els Comuns. López, per la seva banda, centra la seva política, en gran manera, en l’accés a la vivenda, la crítica a un urbanisme basat en la construcci­ó de més vivenda –per exemple, el cas de l’ARE Ribera Salines–, la memòria històrica i el benestar animal

CLAUDIO CARMONA.

 ?? ?? Antonio Balmón (PSC).
Antonio Balmón (PSC).
 ?? ?? Raquel Albiol (ERC).
Raquel Albiol (ERC).
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain