El Periódico - Català

El que es van perdre els candidats

La cantant Luz Casal omple de gom a gom el Liceu amb el seu espectacul­ar concert la mateixa setmana que el mític bar Montesquiu, de l’empresari Javier de las Muelas, fa 71 anys.

- Joan Vehils

Just a la mateixa hora que Coldplay iniciava el seu xou lluminós a l’Estadi Olímpic, Luz Casal sortia a l’escenari d’un Liceu ple a vessar. Casal va fer un espectacul­ar concert que, en paraules de Judit Mascó, va resultar la suma de magnetisme, passió, art i connexió. La xef Carme Ruscalleda va ser una altra de les que van disfrutar de la veu de Casal, en un acte al qual no va assistir cap candidat.

Que el concert seria un èxit ja m’ho havia advertit el dia abans el director general del Liceu, Valentí Oviedo, amb qui vaig compartir taula en l’entrega dels premis de l’Associació Sport Cultura Barcelona (SCBCN). Aquesta entitat fundada per Juan Antonio Samaranch reuneix els principals clubs esportius i culturals de la ciutat. L’acte es va celebrar a la seu BA i hi va actuar d’amfitrió una persona molt estimada per tots. Em refereixo al president del grup de comunicaci­ó, Ricardo Rodrigo.

En la seva intervenci­ó, el president de SCBCN, Beto Agustí, va reclamar al candidat guanyador de les eleccions que no s’oblidi ni de la cultura ni de l’esport. Va fer bé amb aquesta petició, encara que cap hi fos present. No obstant, em temo que no li faran gaire cas. Per cert, Agustí acaba mandat i el substituir­à el president del RACC, Josep Mateu. Qui continuarà segur és Rocío de Aguilera, la directora general i una de les dones més elegants de Barcelona. També vesteixen bé i desprenen simpatia la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, i la presidenta del Macba, Ainhoa Grandes, totes dues també presents.

El president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, semblava tranquil malgrat que demà debutarà en les seves primeres Jornades del Cercle. Tractarà de tu a tu amb els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès, però també amb Alberto Núñez Feijóo. Serà interessan­t veure quina lectura fan tots tres dels resultats electorals. I en aquesta fusió de cultura i esport hi havia els premiats Grant Dalton, de Copa Amèrica, sempre ben flanquejat per Aurora Catà; Antoni Ros-Marbà, que als seus 86 anys continua amb projectes a tres anys vista, i Juan Carlos Unzué, que continua emocionant amb el seu discurs reivindica­tiu en favor de millorar les ajudes per als malalts d’ELA. Només va faltar la directora de cine Carla Simón. En fi, que ells i altres barcelonin­s importants com Alfonso Rodés, Tito Ramoneda, Josep Antoni Pujante i Maria Teresa Samaranch van completar un esdevenime­nt ben organitzat i al qual no es va trobar a faltar ningú.

La cantonada del carrer de Mandri amb Bigai va quedar collapsada dijous a la nit amb la celebració dels 70 +1 del mític bar Montesquiu. Un altre rècord de convocatòr­ia com no podia ser de cap altra manera. I dic això perquè el propietari, Javier de las Muelas, és un altre d’aquests individus estimats i amb molts amics. Va ser arribar-hi i trobarse amb el meu estimat Carles Gaig. A Gaig se’l veu de lluny. És un dels pocs barcelonin­s que porten barret amb estil.

Art i política

Amb ell, i amb l’enòleg propietari de cellers Torelló, Paco de la Rosa, amb Francesc Bargalló i amb l’artista Santi Moix vam ser a la porta del Montesquiu. Va ser interessan­t escoltar de primera mà aquest pintor, escultor, dibuixant i muralista barceloní, resident a Nova York, que explicava tots els dibuixos de Menorca que exposa a la sala Marlboroug­h fins al 23 de juny.

A la conversa s’hi va sumar el president Artur Mas, bon coneixedor de Menorca, i es va començar a parlar de política quan s’hi va incorporar el CEO de Mcann, Enric Jové. Després va arribar el regidor Albert Batlle, que adreçant-se a Artur Mas li va dir que el seu desig és que guanyi Jaume Collboni. Mas va contestar amb un: «jo també vull que guanyi Trias». Doncs això. Molt bon rotllo, però cadascú a la seva.

El millor de la nit va ser escoltar l’empresari José Gaspart explicar que el seu pare segueix en plena forma, però més encara quan va explicar com gestiona els seus vuit fills. Sí, he dit vuit i era allà tan tranquil amb la seva dona. En fi, que un se’n va anar i la festa continuava. De sortida, em vaig creuar amb Katy Carreras, Joe Sanfeliu, Maria Teixidor, Óscar Manresa i Ignacio García Nieto. Com hem dit, èxit de convocatòr­ia i cap candidat. També s’ho van perdre.

 ?? Joan Vehils ?? Santi Moix, Carles Gaig i Paco de la Rosa (esquerra), i Judit Mascó, Luz Casal i Natalia Pinet (dreta).
Joan Vehils Santi Moix, Carles Gaig i Paco de la Rosa (esquerra), i Judit Mascó, Luz Casal i Natalia Pinet (dreta).
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain