El Periódico - Català

Tarda de comiats al Camp Nou

L’estadi tanca les portes durant un any i mig per canviar tota la seva fesomia. Busquets i Alba se’n van del Barça i ja no tornaran després de l’exili de Montjuïc. Xavi demana a Laporta «un fitxatge ‘top’» per substituir el migcampist­a.

- JOAN DOMÈNECH

Comiat de la temporada. Comiat del campió. Comiat de Jordi Alba. Comiat de Sergio Busquets. Comiat del Camp Nou. Així, en aquest in crescendo, pujarà l’espiral d’emocions que es precipitar­à avui a l’estadi blaugrana. Una tarda infinita, amb l’obertura de portes dues hores abans de l’inici (19.00 h) i un tancament que arriba tard amb els actes que posaran l’epíleg al vell recinte que des de 1957 ha acollit els partits del Barça.

L’afició es resistirà a abandonar casa seva durant els últims 66 anys. Sembla que es resisteix a pujar a la muntanya de Montjuïc d’acord amb el fracassat procés de reserva d’abonaments, que ha obligat a cancel·lar-lo i reformular-lo, amb preus molt més baixos respecte, fins i tot, al Camp Nou.

«Necessitem la nostra gent a Montjuïc, és important que els culers sentin que els necessitar­em molt», va dir Xavi en una crida a l’afició per acompanyar l’equip a la inhòspita, desangelad­a i impersonal casa de lloguer fins que, el novembre del 2024, Limak Constructi­on torni les claus de les instal·lacions perquè l’equip torni.

Amb Xavi a la banqueta, en una butaca més confortabl­e –o això espera el tècnic–, que va viure el seu comiat com a futbolista el 2015, «immillorab­le, amb el triplet», i la viu com a entrenador amb el doblet de la Lliga i la Supercopa. Celebrada el títol la setmana passada contra el ja salvat Mallorca, toca rematar la consecució del trofeu Pichichi per a Lewandowks­i i del Zamora per a Ter Stegen i donar la millor versió de l’equip després de dues derrotes consecutiv­es amb l’afegit de la lletja imatge oferta a Valladolid.

Una conversa llarga

Potser Xavi tornarà al Camp Nou, però no ho faran ni Busquets ni Alba, últims vestigis del millor Barça. Se’n van del Barça. Voluntària­ment el capità, empès cap a la sortida el lateral per Alejandro Balde, que l’ha condemnat a la suplència. Tenia un any de contracte però hi renunciarà a canvi d’una substancio­sa quantitat.

«Vam tenir una conversa molt llarga i ens vam dir moltes coses», va explicar Xavi, amb una relació amb Alba que s’ha deteriorat. L’equilibri de la gestió entre l’amistat i la profession­alitat sempre es decantarà a favor del club, va assegurar Xavi.

La baixa d’Alba queda coberta amb Balde i Marcos Alonso. La de Busquets és un buit dramàtic a ulls de Xavi. Des que va saber que el migcampist­a no renovaria, l’entrenador ha qualificat de «prioritari» el fitxatge d’un substitut.

«Necessitem un fitxatge top per substituir Busquets», va dir Xavi, reclamant a Joan Laporta «el millor pivot possible» que hi hagi al planeta. «Si volem competir l’any que ve, hem de trobar aquesta peça», va advertir. Busi ha sigut molt important. Titular els últims 15 anys dels 66 que avui s’interrompe­n al Camp Nou. ■

 ?? Enric Fontcubert­a / Efe ?? Jordi Alba i Sergio Busquets entren al camp d’entrenamen­t Tito Vilanova, ahir.
Enric Fontcubert­a / Efe Jordi Alba i Sergio Busquets entren al camp d’entrenamen­t Tito Vilanova, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain