El Periódico - Català

L’Espanyol busca esquivar el descens a Mestalla

El club periquito és l’únic equip que pot baixar a Segona aquesta penúltima jornada. Tampoc pot salvar-se matemàtica­ment.

- LAIA BONALS

L’Espanyol és l’únic equip que pot descendir aquesta jornada dels set que pugnen per la permanènci­a. Els de Luis García se la juguen avui (19.00 h, Movistar LaLiga) contra el València a Mestalla, en un duel directe per la supervivèn­cia a Primera Divisió. De fet, fent comptes, és impossible que els blanc-i-blaus se salvin definitiva­ment aquesta jornada i, per evitar el descens, als periquitos se’ls presenten dos escenaris límit si no guanyen contra l’equip valenciani­sta.

Dels set equips implicats en la lluita per la permanènci­a, sis s’enfronten entre si: Almeria-Valladolid, València-Espanyol i Cadis-Celta. Amb aquest escenari, si el conjunt català perd contra el València i dos dels tres en la lluita (Getafe, Valladolid i Cadis) sumen almenys un empat, seria equip de Segona.

Si empata a Mestalla i al seu torn guanyen Getafe, Cadis i Valladolid, també cauria a l’abisme de la Lliga Smartbank. Si aconseguís sortir amb vida d’aquesta jornada, l’Espanyol s’ho jugaria tot en l’última data del calendari, també en un duel directe, contra l’Almeria.

Per ordre de classifica­ció, tenim: València CF (40 punts), Celta (40), UD Almeria (39), Getafe (38), Cadis (38), Valladolid (38) i Espanyol (35). Avui aquests set equips es juguen seguir a Primera. El que pitjors números té és l’Espanyol. No obstant, Luis García no dona la batalla per perduda.

L’entrenador periquito va declarar abans del partit d’avui contra el València que si ell se l’hagués de «jugar contra algú», no li agradaria que fos el quadro blanc-iblau «a aquestes alçades» del campionat. El tècnic asturià confia plenament en el seu grup: «No conec les altres plantilles, però sé que aquests d’aquí a dins estan molt bojos i quan un està boig pot passar qualsevol cosa», va afirmar.

Optimisme malgrat les xifres

La remuntada contra l’Atlètic de Madrid en l’últim enfrontame­nt suposa, per a Luis García, una «clara evidència» que l’Espanyol està «preparat psicològic­ament» per a aquesta recta final de curs. «Venim de viure situacions molt complexes, hem sobreviscu­t i ara mateix ho tenim a les nostres mans. Som un rival a tenir en compte», va reflexiona­r.

García no vol fer comptes i únicament visualitza emportar-se els tres punts de Mestalla: «Només penso a guanyar. Els meus equips mai surten a especular». Sumant «sis de sis», amb referència al partit contra el València i al de la pròxima jornada contra l’Almeria, existeix «un gran percentatg­e» de possibilit­ats que el quadro blanc-iblau segueixi en la màxima categoria la temporada vinent.

El tècnic va voler enviar un missatge d’esperança i optimisme a la seva afició. Luis García va confessar que la fortalesa mental del vestidor és «tremenda» i va recordar que l’equip «s’ha fet a base de molts cops psicològic­s». «Fa molt temps que vivim a la corda fluixa», va resumir, malgrat no amagar que avui s’enfronten a un «bon rival».

 ?? RCD Espanyol ?? Jugadors de l’Espanyol durant un entrenamen­t.
RCD Espanyol Jugadors de l’Espanyol durant un entrenamen­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain