El Periódico - Català

El Bayern arrabassa al Dortmund la Bundesliga de manera agònica

El Borussia només necessitav­a guanyar el seu partit a casa per trencar l’hegemonia de 10 anys seguits dels bavaresos alçant la Lliga alemanya. No ho va aconseguir a causa del ‘goal average’.

- EL PERIÓDICO

El Borussia Dortmund tenia l’oportunita­t de guanyar la Bundesliga per primera vegada des de la temporada 2011-2012. Tenia l’ocasió de trencar 10 anys seguits d’èxits del Bayern de Munic. L’estadi es va acolorir de groc, amb peticions d’entrades per omplir quatre vegades el Signal Iduna Park, amb capacitat per a 81.000 espectador­s. Però l’equip de Jude Bellingham, l’estrella anglesa absent en la jornada d’ahir, es va estavellar davant el Mainz (Magúncia), que no s’hi jugava res (2-2). Necessitav­a una victòria o, en cas de no aconseguir-la, que el Bayern no s’emportés els tres punts del camp del Colònia. El Dortmund no va guanyar i el quadro bavarès sí (1-2), de manera que el canvi en la jerarquia del futbol alemany no es va produir.

La decepció entre els sorollosos seguidors del conjunt que dirigeix l’alemany Edin Terzic va ser majúscula. L’alegria, en canvi, es va expandir a Colònia, on el Bayern va rebre el trofeu de campió més inesperat dels últims 11 anys.

Al Signal Iduna Park, al territori en el qual el Borussia havia guanyat els seus últims onze partits de manera ininterrom­puda, el Mainz va espatllar la festa. Es va avançar amb dos gols, va retallar al 69 l’equip local després d’haver fallat un penal i no va poder empatar fins al minut 95. I l’empat no servia de res.

Paral·lelament, el Colònia havia empatat en el minut 81, cosa que donava el títol provisiona­lment al Dortmund. Tot i això, va entrar al camp el jove talent que és Musiala i en una hàbil acció individual va batre la meta local amb un fort tir ras en el minut 89. El campionat tornava a les mans de sempre, les del Bayern, i al Signal Iduna Park es precipitav­a en la decepció. Però com que és una afició especial, de seguida es va posar a aplaudir uns futboliste­s que es cargolaven entre llàgrimes sobre la gespa. Un desenllaç tremend. El Bayern i el Dortmund van acabar empatats a punts però els bavaresos van prevaler pel factor goal average.

Fora de la Lliga de Campions en els quarts de final, devorat pel Manchester City; eliminat pel Friburg de la Copa d’Alemanya, no haver conquerit la Bundesliga hauria engrandit el fiasco fins a cotes impròpies en el Bayern, que va decidir canviar el seu anterior tècnic, Julian Nagelsmann, per Thomas Tuchel al març.

Més temps

No hauria sigut tampoc la millor manera de creure en un projecte que va fins al 2025 (fins aleshores ha firmat el tècnic), que guanya crèdit i temps, mentre afronta una probable revisió entorn de la seva plantilla. No seria el mateix, ni de bon tros, d’haver perdut el cim alemany.

Malgrat el títol, el Bayern va acomiadar ahir mateix el director executiu del club, Oliver Kahn, i el director esportiu Hasan Salihamidz­ic només minuts després del qual conquerir el seu onzè títol consecutiu de la Bundesliga en l’última jornada.

Kahn, que va assumir el càrrec el 2021 en lloc de Rummenigge, serà reemplaçat per JanChristi­an Dreesen. L’històric porter va denunciar que el club no li va permetre celebrar el títol amb l’equip.

 ?? Leo Kuegler / Reuters ?? Edin Terzic, tècnic del Dortmund, consola un jugador.
Leo Kuegler / Reuters Edin Terzic, tècnic del Dortmund, consola un jugador.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain