El Periódico - Català

Alonso s’acosta a Mònaco a la ‘pole’ que guanya Verstappen

El líder del Mundial va superar l’asturià per només 84 mil·lèsimes en una última i frenètica volta. «Intentaré guanyar», va assegurar l’espanyol.

- LAURA LÓPEZ ALBIAC

Amb l’adrenalina encara al màxim, Fernando Alonso va baixar del seu cotxe, exhaust per l’esforç titànic que acabava de fer, i va acariciar el cap de Verstappen. Una imatge exemplar que resumeix a la perfecció el que va passar ahir en la classifica­ció de Mònaco. La millor de la temporada, sens dubte, i també una de les millors de la història al Principat, on pilots com Senna, Prost, Schumacher o el mateix Alonso, guanyador en dues ocasions (2006 i 2007), van forjar la seva llegenda.

Alonso va esprémer les millores que incorpora aquest cap de setmana Aston Martin i va portar a col·lació la seva millor versió per desafíar Verstappen, actual líder del Mundial. Tots dos van lluitar a la mil·lèsima per una pole que val el seu pes en or en un circuit on avançar és gairebé impossible i en el qual els últims 18 anys la victòria ha sigut en 12 ocasions per al pilot que va arrencar primer.

Fernando i Max van oferir un espectacle majúscul, probableme­nt superior al que pugui donar de si la carrera d’avui (15.00 hores, 78 voltes). Tot i que per a això tots dos van depassar els límits: «He tocat dues vegades el mur, una bogeria», va deixar anar el neerlandès després de completar una última volta d’escàndol (1.11.365) que va deixar el seu rival a només 84 mil·lèsimes.

El box d’Aston Martin va passar de l’èxtasi al drama en un instant, des que Alonso va travessar la meta amb la pole provisiona­l, fins que Verstappen els va deixar amb la mel als llavis amb un últim sector diabòlic que li va donar la seva tercera pole del curs. Fernando va estar a prop, més a prop que mai aquest any, de començar una carrera des de la primera posició. I a Mònaco, el millor escenari per fer-ho. Amb tot, la màgia de l’asturià va tornar a aixecar el públic dels seus seients.

«La pole significa molt aquí a Mònaco, però sortir des de la primera línia de la graella també és molt important per a nosaltres. En aquesta recta hi ha molt poc recorregut i és difícil guanyar una posició, però el Max és una mica inconsiste­nt a les sortides i potser ho fa malament. Ja veurem si falla o si plou, aquí sempre passen coses i jo estaré preparat si sorgeix l’oportunita­t. Intentaré guanyar», va prometre Fernando Alonso.

 ?? Florent Goome / Europa Press ?? Fernando Alonso, pilot d’Aston Martin, a Mònaco.
Florent Goome / Europa Press Fernando Alonso, pilot d’Aston Martin, a Mònaco.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain