El Periódico - Català

El Granollers continua somiant i es planta a la final

L’equip dirigit per Antonio Rama va superar el Göppingen (31-29) i es va classifica­r per a la final, en la qual aspira a sumar el quart títol continenta­l.

- LAIA BONALS

El Granollers es va plantar ahir a la final de la Lliga Europea EHF després d’una victòria treballada, en la qual va destrossar els pronòstics contra el Göppingen (3129) a la final four que es disputa a Flensburg.

L’equip vallesà jugarà avui per emportar-se a casa el trofeu europeu contra el potent Füchse Berlin (18.00 hores) i afegir-lo als tres títols continenta­ls que ja posseeix: una Recopa (1976) i dues Copes EHF (1995 i 1996).

Va ser un partit d’estira-i-arronsa. El Granollers va començar marcant i el Göppingen hi va respondre immediatam­ent. Així una vegada i una altra. Sense parar, sense pietat. L’equip alemany va sortir amb un extra de potència que als catalans els va costar pair durant els 10 primers minuts, fins que va aparèixer Rangel. El porter del Granollers va emergir amb autoritat i va despertar els seus. Després de la gran aturada del brasiler, el Granollers es va treure l’ànsia inicial i es va començar a sobreposar.

Comandats per Antonio García, el conjunt català va anar sumant enters al marcador fins a arribar a l’empat a sis. Es va desfer dels nervis a l’escenari europeu i va equilibrar l’enfrontame­nt, que se’n va anar als vestidors amb un 16-18 a favor de l’equip alemany.

Amb el partit obert, l’equip d’Antonio Rama va entrar en mode piconadora a la segona meitat fins que va arribar l’empat a 22, i el Granollers va poder respirar.

La dupla d’Antonio García i Yusuf, present i futur de l’equip vallesà, va ser letal de cara a porteria i va catapultar el Granollers cap a un cara o creu en els últims minuts de la semifinal. A falta de cinc minuts, el conjunt català dominava per 29-27.

En aquests instants de màxima pressió, l’equip d’Antonio Rama va saber espavilar-se amb el cap més fred per deixar el definitiu 31-29, que va disparar l’eufòria de l’equip català al pavelló de Flensburg. Però la gesta encara no està acabada i avui sortiran a buscar el seu primer títol de la Lliga Europea.

?? EHF ?? Antonio García, en una acció del partit amb el Göppingen.
EHF Antonio García, en una acció del partit amb el Göppingen.