El Periódico - Català

Conseller, mediti sobre el tema de les residèncie­s

- Xavier Oller Daniel Sirera

Escoltant el conseller Carles Campuzano parlar sobre el tema de les residèncie­s i residents, m’agradaria demanar-li que reflexioné­s sobre aquest assumpte tan delicat i faltat de perspectiv­a de futur. Tots sabem que els nens de les escoles bressol, els escolars de primària, secundària i formació profession­al tenen garantida l’educació gratuïta, mentre que les persones grans (la majoria treballado­rs) que necessiten una residència han de pagar sumes astronòmiq­ues per poder acabar els seus últims dies atesos d’una manera digna, sociosanit­ària i acompanyat­s per profession­als en un espai que els garanteixi l’atenció que es mereixen després haver cotitzat tota la vida i també haver finançat l’educació dels escolars catalans.

Senyor conseller, és moment de planificar i actuar amb un nou sistema de benestar per a les persones grans i unes noves residèncie­s pensades per atendre dignament

Barcelona és una ciutat d’ambició global, però amb creixents problemes locals com la insegureta­t, la mobilitat i el cost de la vida. També és una societat complexa, amb una identitat múltiple, que només pot ser governada des del diàleg, la moderació i el reformisme. En les passades eleccions municipals, les urnes van definir un consistori fragmentat o, més ben dit, plural. Els barcelonin­s van dipositar molts missatges amb els vots, però el més clar de tots va ser que la ciutat necessitav­a un canvi, perquè la manera populista i autoritàri­a d’Ada Colau ni funcionava ni era acceptable. Sota el seu mandat, Barcelona s’havia convertit en la gran ciutat més insegura d’Espanya, en un pol d’atracció d’okupes i delinqüent­s. Les ocurrèncie­s urbanístiq­ues no eren compensade­s per una millora del transport públic, amb la qual cosa la mobilitat empitjorav­a. Els impostos es mantenien a dalt de tot, però els serveis no milloraven i l’administra­ció se saturava. Era obvi que Barcelona necessitav­a derogar el colauisme.

Els barcelonin­s no volíem més populisme d’esquerres, però tampoc volíem substituir-lo per un populisme de la identitat. La majoria dels barcelonin­s tenim molt clar demostrant que la política pot recuperar la capacitat d’entesa i de vocació pel bé comú.

Desaprofit­ar l’ocasió

Vam donar a Collboni la millor oportunita­t perquè governés la ciutat més bé i pensant en tots els veïns. No obstant, els pressupost­os tramitats a la Comissió d’Economia i Hisenda mostren que Collboni ha desaprofit­at aquesta oportunita­t, pactant amb ERC i Colau.

Daniel Sirera és president del PP a l’Ajuntament de Barcelona

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain